Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

субота, 5. децембар 2015.

PRIMITE KOMPLIMENT SA ZAHVALNOŠĆU

* PRIMITE KOMPLIMENT SA ZAHVALNOŠĆU

                                                 "Žena je u stanju da danima živi od jednog jedinog komplimenta."




    Da li znate da primate kompliment? Koja je vaša reakcija kada vam neko kaže da ste lepi? Šta prvo uradite posle toga? Da li vam je pomalo neprijatno? Da li pocrvenite ili samouvereno prihvatite kompliment? Da li pokušavate da ubedite sagovornika da to nije baš tako ,kako vas on vidi? Da li se možda samo osmehnete i ljubazno zahvalite? Da li umete da iznudite pohvalu na svoj račun? Da li ste vi od onih koji su uvek spremni za kompliment i da ih prosto uvek i očekujete?
     Način na koji primate kompliment direktno zavisi od načina na koji sami vidite sebe i od načina na koji se odnosite prema sebi.Retko da postoji žena kojoj pohvala i kompliment ne prijaju.Nekima više,nekima manje,a sve to zavisi upravo od toga kakvo prvo ona ima mišljenje o sebi.Ako ona nije sigurna u sebe,u svoj izgled,stil i ukoliko ne poznaje svoje kvalitete,verovatno će joj biti neprijatno da prihvati kompliment.Isto tako ako je svesna svojih kvaliteta,ako voli sebe i zna da vrednuje sebe,takva žena će sa zahvalnošću prihvatiti i  radovati se komplimentu.
   Takođe treba znati dati kompliment.Pre svega to treba da bude iskreno mišljenje,a ne puka konstatacija a da pri tome to nije istina.Zato usresredite se na nešto na toj osobi što zaista možete da pohvalite.Svako ima nešto dobro na sebi,ama baš svako.Potrudite se,da bi vaša pohvala bila iskrena.Onda se u vama a i  kod druge strane javlja dobar osećaj.Kada date nekom kompliment,znači da umete da primetite tuđe kvalitete,a da pri tome nemate problem i da ih naglas iskažete,što je danas retkost.Kada nekom udelite iskren kompliment imate dvostruku dobit.Prva dobit je vaš dobar osećaj kada nekog činite srećnim,a druga dobit je dobar osećaj kod osobe koja ga prima.
    Zato lepo je znati dati kompliment,ali isto dobro je znati i primiti,jer to je zapravo vaše ogledalo odnosa prema sebi.Kada vam neko kaže,recimo,da ste lepi,zastanite,trepite dva tri puta,osmehnite se i ljubazno recite:" hvala".Lepo bi bilo da na neki način uzvratiti kompliment ako je prilika,ako ne budite vi sledeći put neko ko će prvi uputiti kompliment.Kao što je lepo primati,lepo je i davati.Probajte,nije teško,a osećaj je lep.












Нема коментара:

Постави коментар