Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

четвртак, 14. фебруар 2019.

~Neka vam svaki dan bude dan ljubavi




Neka vam svaki dan bude dan ljubavi

Zdravo dragi moji! Danas je poseban dan, naročito za zaljubljene.
Ako volite i ako ste zaljubljeni, svaki dan bi mogao biti dan za slavlje.
Pitate se kako? Na koji način? Moram vam reći da je to lako… a evo i kako!
Svakoga dana, ako imate partnera pored sebe, čim otvorite oči, zahvalite se na njemu, na njemu baš takvom kakav jeste. Još dok spava pored vas, zagledajte se u njegovo lice, zatvorene kapke, pogledajte mu usne, kosu, uši… oslušnite kako diše, posmatrajte njegove grudi kako se podižu i spuštaju, dodirnite njegove ruke, i u svemu tome uživajte. Budite svesni njegove prisutnosti, važnosti koju ima u vašem životu i zahvalite na svemu. Kada postanete zahvalni na onome što imate, čak i ono što vam se ne dopada, što vam pomalo smeta, odlazi polako u zaborav, a najčešće se i neosetno menja… nekako promena tada počinje da se dešava sama od sebe.
Ostanite neko vreme u tim lepim mislima, nežno dodirnite  i prodrmajte svog partera, poljubite za dobro jutro, osmehnite se, razmenite nekoliko nežnih reči i tako neka vam započne svaki dan. Neka vam ovaj RITUAL postane navika, na taj način vi sebi i svom partneru kreirate svaki novi dan, koji može biti za vas mali praznik…
Pa zašto svaki dan ne bi bio dan za pokazivanje ljubavi malim znakovima pažnje, sa puno lepih i nežnih reči upućenih svom partneru, sa poklonjenom sitnicom kao što je ruža iz vašeg ili komšijinog vrta, ukusno pripremljena hrana, kolač u obliku srca ili mala čokoladica koju ste pronašli u nekom zapećku vaše torbe… ali svečano uručena partneru, kao da se radi o nečemu jako vrednom… jer poenta je u davanju onako od srca… i iz ljubavi.
Ja to tako… i moram vam reći da živim ljubav svakoga dana, jer kada vam dan započne sa zahvalnošću, a ona vas vine visoko i vi tada privlačite samo dobre stvari, dobre ljude, dobre osećaje… a kada ste vi takvi i vaš partner  postaje takav. Kada vi živite ljubav, vi privlačite ljubav i vaš partner postaje ljubav. I to tako biva i nikako drugačije. Ljubav privlači ljubav, dobar partner privlači dobrog partnera, lepe reči, osmeh, traže isto… isto vam se i vraća. Ono što dajete, to uvek i dobijate. Dajte ljubav, budite ljubav, ogledaćete se u ljubavi svog partnera.

Zato ne čekajte Dan zaljubljenih da biste pokazali partneru da ga volite. Živite ljubav svakoga dana, svakoga trena…  ništa ne čekajte, samo živite onako kako najbolje znate i umete i još bolje od toga, jer uvek može bolje. Volite bez rezerve, bezuslovno, uživajte maksimalno, bez straha šta će biti i kako će biti sutra. Živite sada, jer ako sada živite ljubav, živećete je i sutra. Danas kreirate svoje sutra, to nikada nemojte zaboraviti. Ako mislite da ćete voleti više kada budete ovo ili ono uradili, kada partner bude ovakav ili onakav, verujte da nećete, uvek će se naći neko novi uslov za ljubav.
Volite ga baš onakvog kakav jeste, jer on je u vaš život došao baš takav,  jer ste ga vi takvog privukli. Vaš partner je vaš ODRAZ u vodi, imajte to na umu.  Sve što želite da promenite na njemu, pogledajte kako stoje stvari na tom polju kod vas, ali budite pravedni, iskreni i pošteni u tome. Morate samo da znate, on je sa razlogom došao u vaš život baš takav kakav je. Još jednom – zagledajte se u partnera i prvo neka vam pažnja bude na onome što kod njega najviše volite, čime vas je osvojio, nasmejao, obradovao… Verujte da sve ono što vam je i malo smetalo kod njega biće zaboravljeno…i to tako radi… samo treba znati i umeti.
I tako reč po reč… dan pod dan… i dođosmo do Dana zaljubljenih. Ako ste me poslušali, ovaj praznik vas neće ničim iznenaditi, što kod vas nije postojalo i pre njega. Nema potrebe da ga naglašavate, jer vi svoju ljubav živite u svakome danu i u svakom trenu… Možda bi samo poljubac i zagrljaj mogao da traje za nijansu duže nego obično, možda bi po koja reč ljubavi mogla da bude češća na taj dan, možda bi duže mogli da ležite na trosedu grčeći se od teskobe i čekajući ko će prvi da omakne sa njega, jer pretesno je, ali vama je lepo, jer vas tera da se čvrsto pripijete jedno uz drugo i da taj zagrljaj bude čvršći nego obično… Verujte da nije potrebno mnogo za ljubav, samo puno malih sitnica donose u život mnogo radosti… a kada ste radosni, vi ste spremni da ljubav date i da ljubav primite.
*autor teksta i knjige Miris pozitivnog duha -Gordana Maksimović
*tekst objavljen u Antistres vodiču 14.02 2019. god.
http://antistresvodic.rs/miris-pozitivnog-duha-neka-vam-svaki-dan-bude-dan-ljubavi/
DANAS JE I SVETI TRIFUN: Zaštitnik bračne ljubavi i vernosti ❤️

Dan vinara ili Dan zaljubljenih? 

Teško je odlučiti, ali lako reći: 14. februar praznik je sreće, lepote i emocija materijalizovanih kroz cveće, vino i iskaze ljubavi. ❤️ Čak dva sveca, Trifun i Valentin, brinu da ovaj datum ne sklizne u zaborav i da se u vaskolikom hrišćanskom svetu radosno proslavi.❤️
Slavite ljubav uz najbolje vino ❤️




Knjigu - Miris pozitivnog duha - možete naručiti i kupiti:
*putem mail: gordanamaksimovic4@gmail.com
*porukom: na fb profilu Gordana Maksimović
*porukom: na telefon:  064 44 901 08
*ako ste iz Kraljeva, knjiga vas čeka knjižari Prozor, Cara Dušana, 53
*moguće je i lično preuzimanje po dogovoru
*Knjigu iz inostranstva možete naručiti, uplatom preko Western Uniona, a ja Vam šaljem postexpresom. 

Uz knjigu, autorka svim svojim čitaocima poklanja, puno malih ali sa ljubavlju kreiranih poklonćića... a knjigu vam autorka pakuje sa puno stila i ukusa, sve to  zajedno kada dobijete neće vas ostaviti ravnodušnim. 
Mnogi pristigli komentari glase:"Gordana, vi mi niste poslali samo knjigu, vi ste mi poslali ljubav."


Takav utisak autorka je i želela, da izazove kod svojih čitaoca, jer darivanje je jedan od njenih sastojaka za srećan život.

 Da li ste i vi poželeli da u svoj život unesete  Miris pozitivnog duha?


Нема коментара:

Постави коментар