Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

понедељак, 11. децембар 2017.

~Nastavite kada je najteže, možda ste samo korak do cilja!~


   U životu ne ide uvek sve po planu i onako kao ste zamislili i onako kako ste želeli. Nekada vam zbog toga jako teško bude, jer ste učinili sve što je u vašoj moći i sve što se očekivalo od vas. Ali i tada trebate ostati jaki i pozitivni i svu pažnju zapravo usmeriti na ono što imate, na ono što vam je ostalo, a ne na ono što ste izgubili. Jer verujte samo fokusom na to što imate, i buđenjem zahvalnosti u sebi, za sve što trenutno posedujete, a mnogo je toga, daće vam  snagu, volju i veru da pokušate ponovo možda nekim drugim putem da dođete do toga ka čemu ste krenuli.


    Ali pre svega morate znati šta želite, da svoju želju pretvorite u cilj i da ka njemu krenete, makar i najmanjim korakom. Jer svako putovanje počinje prvim korakom. Jer ako imate cilj, naći ćete i put koji vodi ka njemu. Važno je samo da znate kuda ste krenuli, nemojte tumarati, a da ne znate kuda ćete. Jer ako ne znate kuda idete, gde god da stignete na pogrešnom ste mestu. Upamtite to i priglite svoj san i krenite ka njemu čvrstim i sigurnim korakom.
   Na na tom putu možda neće sve biti ni lako, ni jasno, možda vam neće ići sve kako ste planirali, tada se trebate prisetiti  još nekih važnih stvari,da to nije smak sveta, ono što je važno u tom trenutku, a to je  da ste živi, zdravi, pa imate još toliko prilika da pokušate, da se pokrenete i uradite sve što možete da zamislite. Za to, danas, neko neće imati priliku, uvek se setite toga. Ustanite, obrišite prašnjava kolena i samo napred, može malo laevo, malo desno, ali nikako nazad.
  Osvestite svoje vrednosti, kvalitete, mogućnosti, sposobnosti, nemojte biti skromni, to nije vrlina za vrednog i radnog čoveka. Morate znati i ko ste i šta ste, jer tada  prepreke pred vam padaju, jer vi tako osvešćeni, samouvereni znate šta želite i šta ne želite, i šta sve u životu možete. Znate da u svima postoji ogroman potencijal, ali da nisu svi spremni da ga otključaju, jer to zahteva korake. Vi ste spremni da se menjate, vi ste spremni da radite, vi želite promenu, vi želite više. Krenite ka tome baš takvi, jaki, uporni, radni, pozitivni, inspirisani i sa verom. Samo sa takvim prtljagom se na put kreće.
  Znajte takođe da kada krenete i kada zakočite, zastanite, ne znate kako dalje, kuda dalje, kada posumljate u sebe, a biće takvih trenutaka, pogotovu kada je taj put dug i neizvestan, kada počnete da gubite snagu... ne vraćajte se unazad, zastanite, odmorite, dosanjajte svoje snove, osvežite se nekom knjigom, afirmacijom, pogledajte nekog motivacionog govornika, jer vam baš to može dati veru, ojačati vašu volju, osnažiti vas, da npravite korak ka napred i da na tom putu istrajete. Samo ne zaboravite da kada vam je najteže, i kada mislite da nema dalje, obično ste na korak do cilja. I to dobro zapamtite.
  Skupite svu preostalu snagu i zagrlite čvrsto svoj san, jer beskoristan je život, ukolko ne sanjate i u kolko ne krenete u susret svojim snovima. I nemojte stati zato što ste se umorili, nastavite jer ste skoro stigli...obično to tako biva. Verujte u to i tako će i biti.

    *tekst objavljen u Sretna Žena  Magazin, 11.12 2017.god.
    *http://www.sretnazena.com/2017/12/nastavite-kada-je-najteze.html
Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic, po vokaciji sam dipl.defektolog, master-logoped, motivaciski govornik i life caoch. Sve to zajedno, čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Inače autor sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama, što rado uvek činim. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam, da vaša kreacije bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka... a mudra i pametna žena prvo radi na sebi, da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.  

Нема коментара:

Постави коментар