Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *knjigu možete kupiti u Knjižari Prozor,ul.Cara Dušana53, u Kraljevu, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

понедељак, 30. октобар 2017.

~Sve je lako, ako radiš ono što voliš~  Sve je lako kada radiš ono što voliš, zato jer ste doneli takav izbor da ništa drugo nebi imalo smisla raditi. Zato i kaže ona poznata izreka:"Odaberi posao koji voliš i nikada više u životu nećeš morati raditi niti jedan dan.” Ali je sada pitanje, da li imate uvek pravo na izbor posla o kome ste sanjali, maštali i za koji ste se školovali? Da li posle uspešno završenih edukacija i usavršavanja radite to što bi najbolje mogli raditi? Da li se prepoznaje vaš kvalitet i da li postoji trenutno potreba za kadrom kakav ste vi danas?

  

   Znam da ćete mi  sada reći da vi nemate nekada mogućnost izbora, da prihvatate poslove zato što morate, da posla nema, da radite nešto što ne volite, da na posao idete teškom mukom, ali morate. Rećićete da ste razočarani, ljuti, ogorčeni i da po svoj prilici vi nemate sreće u životu. Pa vidite onako kako pričate vi i živite i potvrđujete upravo to što stalno i ponavljate. Tako, ako nastavite nikada nećete ni raditi ono što volite, jer će vaša uverenja  postati čvrsta, ukorenjena i teško promenjiva.
  Pre svega, morate početi misliti drugačije, verovati da ćete doći do posla kojeg volite, govoriti da posla ima, da će biti, da trenutno možda radite ono što nije baš vaš izbor, ali i to  se trudite da radite sa srcem i ljubavlju, jer samo na taj način se možete nadati boljem. Sve dok tako govorite i radite onako, samo što morate, bez elana, volje, ne samo što će rezultati vašeg rada biti loši, nego ni vi sami nećete se osećati dobro, a kada se ne osećate dobro, vi ste na niskim frekfencijama, tada vibrirate i privlačite još takvih stvari u život. Tako više ne ide i tako više ne smete, ako želite u životu nešto bolje. Što znači trebate, prihvatiti posao koji trenutno radite i radite ga najbolje što znate i umete. Recite sebi okej, to je samo dok ne nađete posao koji želite, a taj posao radite najbolje što znate i umete. 

   Jer ovde se sada nameće  važno pitanje koje glasi: da li radite ono što volite ili volite ono što radite!
  Naravno kao što rakoh lepo je raditi ono što volite, jer tada je vaš posao za vas igra. Sama radim posao koji volim, i često ćete me čuti da ja kažem: moj posao je za mene igra. Zaista i pored velikog posla, ja se ne vraćam kući umorna, nego zadovoljna.To je jasno kada radite to što volite, sve je lako. Ali šta biva u onom drugom slučaju, o kojem sam već pisala kada radite posao koji nije ono o čemu ste sanjali, da li tada možete voleti to što trenutno radte. Možete, naravno da možete zavoleti to što trenutno radite samo ako vi to hoćete i ako prestanete da loše pričate, o poslu koji radite u tom trenutku. Pitate se kako? Upravo osvestite šta vam taj posao donosi dobro. Da li je to plata, da li su to kolege ili okruženje, da li to radno vreme, nova poznastva, nove naučene veštine, neka nova znanja, novo iskustvo... verujte ako hoćete da vidite nešto dobro u bilo čemu, videćete, ako ne želite, tako će vam i biti. Vaši su izbori da li ćete gledati u mogućnosti, šanse, prilike ili ćete gledati u ono što nije dobro. U svemu, ama baš u svemu možete naći nešto pozitivno, nešto na čemu možete biti zahvalni, nešto od čega će vam biti bolje, a kada ste vi bolje, sve oko vas postaje  bolje.

  Verujte nije to teško, samo važno je da shvatite da u svemu, baš u svemu, svakome i svačemu možete naći nešto dobro, vredno i lepo. Samo je pitanje da li ste za to spremni i da li to znate. Pa sada kada vam kažem i kada znate, pitanje je da li to hoćete ili vam je lakše da ostanete u svom jadikovanju, što danas radite to što radite. Što pre ovo shvatite, tim pre ćete se osećati bolje. A kada se vi budete osećali bolje, privlačićete i bolje poslove, ljude, prilike i šanse. Možda je tu ključ za privlačenje posla o kome ste maštali.

   Probajte, da zavolite to što trenutno radite, makar za to vreme dok iščekujete onaj pravi posao za vas, biće vam i lepše i lakše. 

Pa već ste tu gde jeste, pa makar neka vam bude lepo. Probajte, ništa ne gubite, a puno dobijate sa takvim načinom razmišljanja. Krenite korak po korak, neće to moći odjednom, potrebno je vreme, volja, želja  za prihvatanjem. Budite uporni, strpljivi i svakoga dana pronađite bar jednu dobru stvar na poslu koji trenutno radite. Videćete kroz određeno vreme, da se vaš odnos menja, da nekako zadovoljniji i srećniji idete na taj isti posao, osećate se bolje, postižete bolje rezultate, čak šta više vi počinjete i bolje da pričate o njemu. 

  Kada počnete da se osećate bolje, sve oko vas postaje još bolje, samim tim vi više niste na frekfenciji nemanja, nedostatka željenog posla, tako da tek tada vam se mogu spontano  otvoriti neki novi putevi i željeni poslovi. 

Budite strpljivi i verujte da sve stiže u onom trenutku kada ste za to i spremni.

 Samo znajte da vi svojim načinom razmišljanja, možete sve to ubrzati, odložiti ili zatvoriti vrata onome o čemu ste maštali da ćete jednog dana raditi. Mislite  malo o ovome, što pre shvatite stvoriće se uslovi da radite ono što volite, a pre toga morate voleti to što radite.

* tekst objavljen u Sretna žena magazin, 30.10 2017.god.
 * http://www.sretnazena.com/2017/10/sve-je-lako-ako-radis-ono-sto-volis.html
 

Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic, po vokaciji sam dipl.defektolog, master logoped, motivaciski govornik i life caoch. Sve to zajedno,čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.Inače autor sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim,objavljujem i produbljujem svoja znanja,sa željom da sve to podelim sa vama .Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju,da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti.Ja živim svoju bajku i uživam u njoj.Želim vama vašu bajku ali tu bajku kreirate vi sami.Želim vam,da vaša kreacije bude vaš izbor,da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka.Jer život zaista jeste bajka ...a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.   

Нема коментара:

Постави коментар