Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *knjigu možete kupiti u Knjižari Prozor,ul.Cara Dušana53, u Kraljevu, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

понедељак, 25. септембар 2017.

~Rešenje postoji za svaki problem, ali vi toga niste svesni~
Dobro jutro. Zapamtite da uvek postoji rešenje, ma kako se sada osećali. 
Naš novi kolumnista na Antistres vodiču - Gordana Maksimović, motivacioni govornik i životni trener, upravo piše o tome. Da li ovog septembarskog ponedeljka već osećate - miris pozitivnog duha?

                                                                                                                                     Antistres vodič
Dobro jutro, polako ali sigurno miris pozitivnog duha se širi. Radujem se novoj saradnji i uživam da sa vama delim sve ono što mene inspiriše, motiviše i jača na putovanju zvanom život.  Gordana
                                                                                   
 *tekst objavljen na Antistres vodiču, 25.09 2017.
http://antistresvodic.rs/miris-pozitivnog-duha-resenje-postoji-za-svaki-problem-ali-vi-toga-cesto-niste-svesni/


  Vrlo često ste u situaciji kada kažete: Ja ne znam kako dalje, ili ja nemam rešenje za neki problem, osećam se zaglavljeno ni napred ni nazad,...i slično, ali moram vam reći da za svaki, ama baš za svaki problem, postoji i rešenje, jer on se ne bi ni javio u vašem životu. 

  Međutim važno je znati da se rešenje uvek nalazi na suprotnoj strani od problema. Na svesnom nivou vi ne znate kako možete rešiti neki vaš problem usled čega ste se zaglavili i ne znate kako dalje, ali u vašem podsvesnom delu uma, vi sve znate. Samo polako. Umirite se, opustite se, malo tihujte i osluškujte sebe. U buci, panici, nerviranju, strahu, strepnji, svi su odgovori duboko skriveni. Odgovori se javljaju kada umirite duh i telo i kada vam fokus nije na problemu, već na njegovom rešenju.

  Međutim šta vam  se dešava kada nastane neki problem? 

  Obično danima, satima, vi kao opsednuti njime, samo o tome pričate, prepričavate, dodajete, širite i zaista taj vaš problem postaje ogroman i nekako u vašim očima  nesavladiv. Jer na čemu vam je fokus to samo raste. Fokus na problem, daje još razloga za brigu. Kako to? Upravo priča o problemu, i takav način razmišljanja utiče na vaše emocije, vi se osećate, ljuto, povređeno, napušteno, a to su emocije niskih frekfencija, pa samim tim tako i vibrirate. Tu sada deluje Zakon privlačenja i vi hteli to ili ne svedočite upravo sa još novih razloga za brigu. Nekada niste svesni toga, pa često vam je potrebna nečija pomoć, da  iz tog začaranog kruga što pre  izađete.

  Ako bi vam fokus bio na rešenju i ako bi svu svoju energiju uložili na sagledavanje svih mogućih načina da iz problema izađete, pa još ukoliko biste sve mogućnosti za rešavanje problema stavili na papir i bavili se samo time, i još ukoliko biste videli sebe bez problema, delili radost, okružili se ljudima koji su pozitivni i optimistično raspoloženi, sa ljudima koji nisu spremni da samo pasivno slušaju vaše jadikovke... tim pre bi ste potpuno sami došli do rešenja. Kako? Upravo fokus na rešenje, će vam doneti rešenje. Samo pomisao da vaš problem ima i rešenje, menja vaše razmišljanje, vaše emocije, a samim tim i akcije. Vi vibrirate na posve drugačijim frekfencijama, mnogo višim, pa samim tim Umniverzum vam šalje ljude, prilike, situacije koje će vam pomoći u iznalaženju pravog puta i načina u rešavanju problema koji vas trenutno muči. 

   Budite svesni toga da se problem ne bi ni javio da za njega ne postoji rešenje. Ponavljajte to sebi, ubedite sebe da je tako, a kada poverujete da je to tako, mnogo će vam biti lakše kada znate u startu da je svaki problem koji se pojavi u vašem životu, zapravo samo neki izazov koji se javio sa nekim razlogom i koji ćete vi sigurno rešiti, jer on se ne bi ni javio da to nije tako. I verujte da ćete ga i rešiti, ali samo kada problemu pogledate u oči bez straha i sa verom da je on za vas rešiv.

 *tekst objavljen na Antistres vodiču, 25.09 2017.
Autor teksta je dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva, motivacioni govornik i životni trener
Foto: privatna arhiva
Нема коментара:

Постави коментар