Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

понедељак, 12. јун 2017.

~ Svaki ponedeljak, može nam biti kao novo rađanje ~


   Volim ponedeljak... početak novog dana, nedelje i još jedan dan za nove prilike, korake, susrete i odluke. Nisam od  onih kojima ponedeljak teško pada, koji se mrzovoljno bude i proklinju još jednu radnu nedelju. Ja mu se radujem ustajem nasmejana, na desnu nogu, koračam kroz kuću i kažem havala, hvala, havala, za još jedan dan i još jednu priliku da krenem sa promenama uvek na bolje.




  Svaki dan je dan za  novi početak, svaki ponedeljak je dan za donošenje novih, čvrstih i jasnih odluka. Svaki ponedeljak, doživim kao novo buđenje, čišćenje, preporod... kao novo rađanje. Sve mogu drugačije, lepše, pozitivnije... ponedeljak mi je kao startna crta, za sve ono što želim da uradim bolje, kvalitetnije... i za sve ono što će mi doneti ispunjenje, radost i mir, a samim tim i potvrdu da radim, živim i pri tome osećam sreću, a to je zapravo i cilj našeg postojanja. Pre svega  prihvatiam stvari koje ne mogu promeniti, prihvatam ljude onakvi kakvi jesu, bez želje da ih menjam, jer to ne
ide tako, gubi se nepotrebno sopstvena energija, koja može da se iskoristi na posve drugačiji i produktivniji način. Samo kada u životu naučite da prihvatate stvari, ljude, situacije, moći ćete da napredijete i živite. Sve dok ispravljate krive Drine, dok zamerate, upozoravate, kinjite, optužujete druge za vaš neuspeh na nekim životnim poljima... dotle nema mesta za lični napredak.

   Zašto volim ponedeljak, volim jer on me budi i podseća na početak. Podseća da mogu ponovo da krenem, i da  ukolko sam nešto zabrljala, tokom prošle nedelje, nisam pazila na ishranu, nisam redovno vežbala, nisam pisala knjigu, nisam napravila neko dobro delo, nisam obišla roditelje, i sl, da to mogu od danas. Počnem dan svesno sa osmehom, zahavlim se što ko zna po koji put imam priliku da se vratim na put koji mi prija, koji mi puno znači i na kome se osećam dobro. Brojna iskušenja me čekaju svakoga dana na tom putu i nekada im se prepustim jer znam da će doći moj ponedeljak kada sklapam sa njim pakt, da ću biti, raditi ono što me čini radosnom.

   Kao što rekoh ponedeljak mi je dan kada pravim planove, šta dalje i kako dalje. Čini mi se da sam tada nekako najbistrija za nove odluke i za nove korake ili sam sebe tako ubedila. Svejedno šta je u pitanju, ja krećem da radim sve ono što čini moj život skladim, što u moj život unosi mir i spokoj i sve ono što mi služi na mom putu pozitivnog duha.

  Tako ponedeljkom napravim plan šta sve to bi valjalo uraditi tokom radne nedelje i naravno i plan za vikend, jer on dođe kao nagrada za ispunjenu  i ostvarenu radnu nedelju. Otvorim svoj magičnu radnu svesku, nacrtam par smajlića i krenem da pišem u kratkim crtama. Nabrojim svašta nešto što želim uraditi. Kako koji zadatak završim stavljam srculence crvenom olovkom.Tako da kada u petak pogledam svesku, ona brojna srculenca meni izazovu onaj osmeh zadovoljstva koji diže moju vibraciju i ja tako srećna i zadovoljna  provodim vikend i punim baterije za novi ponedeljak. I tako i nije čudno što volim ponedeljak jer ga dočekujem spremna i sa napunjenim baterijama i sa velikom zahvalnošću što po ko zna koji put imam mogućnost da krenem iznova i što imam snagu da istrajem u svemu onome što želim u životu i što me na tom putu uporno prati miris pozitivnog duha.

  Hvala svakom ponedeljku što postoji, hvala meni što mu se radujem, hvala za svaku priliku, za novi početak i nove korake, hvala i mom pozitivnom duhu, koji me hrabri, diže i daje veru i snagu da ja mogu sve što poželim, ali treba dovoljno da želim i da stanem na startnu crtu i napravim korake. Često je moj start povezan sa ponedeljkom i krećem baš tada. Kod mene se pokazalo kao dobro, a kod vas...?

  Ponedeljak je dan, kada izlazi moj tekst u Magazinu Sretna Žena, kome se ja uvek obradujem, a čini mi se i vi, barem po broju posetilaca koji lajkuju i komentarišu moje tekstove. Tako da i na taj način, moj ponedeljak dobija na značaju i čini me još srećnijom i inspiriše da nastavim u pozitivnom duhu i sa osmehom na licu. Kada započnete dan, baš na ovakav način, osmeh, pozitivan duh, zahvalnost, novi tekst,...obećava dobar početak još jednog dana, još jednog ponedeljka, još jedne uspešne nedelje.

*tekst objvljen u SRETNA ŽENA MAGAZIN,12.06 2017.god.
http://www.sretnazena.com/…/svaki-ponedeljak-moze-nam-biti-…

Ja sam Gordana Maksimovic, po vokaciji sam dipl.defektolog, master logoped, motivaciski govornik i životni trener (life coach). Sve to zajedno, čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Inače autor sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranicekoji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam, da vaša kreacije bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka ... a mudra i pametna žena, prvo radi na sebi, da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali. 



Нема коментара:

Постави коментар