Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

субота, 10. јун 2017.

~ Opraštanje je ključ za kvalitetan i srećan život ~



                          
                           "Praštajući, čovjek se uzdiže iznad onih koji ga vrijeđaju."
 
    Opraštanjem vi pomažete prvenstveno sebi, jer se oslobađate mržnje i negativnih osećanja koje pre svega mogu da naruše vaše zdravlje. Ako ste spremni da oprostite osobi koja vam je nanela neku bol i patnju, vi prvenstveno dajete sebi šansu da otpustite bes, ljutnju, a to će vama učiniti život i kvalitetniji i zdraviji.

Opraštanje je ključ za kvalitetan i srećan život.



    Opraštanje nekada nije lako, čak možda vam se učini da nekome zaista ne možete nikada oprostiti za učinjenu nepravdu. Vi se osećate povređeni, uznemireni i iznevereni, pogotovo kada se radi o ljudima od kojih niste ničim zaslužili  ili od kojih niste očekivali da vas iznevere. Šta se kod vas tada dešava u glavi. Vi u datom trenutku osećate bes i želju za osvetom, da se ta druga osoba oseti onako kako se vi osećate. Da vratite milo za drago. Takođe vi imate  otpor da nekome oprostite jer bi vam se tada činilo kao da ste prevareni, povređebni i slabi.


   Međutim možda zvuči paradoksalno, ali je najbolje oprostiti osobi koja vas je povredila, čak šta više treba joj slati ljubav i moliti se za sreću te osobe.
Zašto slati ljubav nekome ko vas je povredio?
Zato što će vama biti lakše, zato što opraštanjem se vi oslobađate nagomilanog besa i jutnje. Opraštanjem vi sebi olakšavate život, ne opterećujete se događajem, prepričavanjem, prosto puštate prošlost da ode. To ne znači da odobravate i prihvatate ono što se desilo, ali vi prosto odsecate  i nećete da dozvolite da vam taj događaj  uvek nanovo otvara rane.

    Najgora varijanta je da kažete:"Jesam oprostila, ali nisam zaboravila", onda je bolje i da ne opraštate. Jer što se duže zadržavate na problemu i na bolnim osećajima koji su vam naneti, vi onda dajete na važnosti i značaju toga, a ne na prevazilaženju, rešavanju i zaboravljanju. Vi tom problemu, situaciji ili ljudima dajete moć i snagu da žive.

    Opraštanje je proces, oprostiti nije lako, zahteva snagu, volju i strpljenje. Praštajući, vi se uzdižete iznad onoga koji vas je povredio, a sebe oslobađate velikog tereta i puštate prošlost da ode.


*nastavak sledi u knjizi -MIRIS POZITIVNOG DUHA-autor Gordana Maksimović



Pišite mi i naručite svoj primerak:

CENA: 1000.din + poklon za Vas od mene ....(narukvica sa srebrnim priveskom anđela, deteline, krila andjela, srce.....+  bookmarker i bookmarker anđela, čarobno perce i još po nešto... sve to upakovano na orginalan način- novogodišnje pakovanje ), naravno, umalo da zaboravim i moja posveta Vama!

(Šaljem Vam postekspresom!)

Нема коментара:

Постави коментар