Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

понедељак, 15. мај 2017.

~ Vaše reči imaju veliku moć ~



  Kada bi ste samo znali koliko vaše reči imaju moć, pazili bi kakve reči upućujete i sebi i drugima. Vaše reči mogu da podignu, ali i da spuste, da osnaže, ali i da vam donesu nemoć, da ohrabre, ali i da uplaše... i mnogo toga one mogu.Važno je šta mislite, šta radite i naravno šta govorite.

 Jezik je oštriji od mača, jer reči su kao nevidljivi noževi, seku duboko a rane zarastaju sporo. A odapetu strelu i izgovorenu reč teško je vratiti, kaže jedna indijska poslovica.

    Zato budite svesni svojih izgovorenih reči, jer kada pređu preko vaših usana, nema nazad. Kao što rekoh vaše reči bilo da su dobre ili loše nekome mogu doneti mnogo, a nekome mogu uzeti sve.

    Pamte se vaše reči i ostavljaju trag u duši, budite toga svesni pre nego što se reči razliju preko vaših usana.


   Imajte to na pameti kada sretnete nekoga. Koje će biti prve vaše reči? Da li će vaš fokus biti na nečemu dobrom, ili ćete prvo na nekome ili kod nekoga primetiti nešto loše. Primer sretnete koleginicu i primetite na njoj novu lepu haljinu, svež izgled, divnu tašnu i uputite joj komliment, a ona u to i  poveruje, verujte da ćete joj ulepšati dan. Učinite li slučajno drugačije, pa vam pažnju privuče njeno bledo lice, umorne oči i pri tome pridodate koju reč: "izgledaš umorno, da nisi bolesna," verujte da ćete biti zaslužni za dalji tok tog dana.
 


Koliko samo ima snagu izgovorena reč možemo videti u mudroj priči:        

                              Blagotvorna reč

"Jednom je neki svetac šetao prirodom i dok je prolazio pored malog sela, prišla mu je uplakana žena preklinjući ga dođe pomoći bolesnom detetu. Otišao je u selo i gomila se okupila oko njega, jer je takva osoba bila redak prizor. Doneli su mu bolesno dete, a on je iznad njega izgovorio molitvu.
- Zar stvarno misliš da će mu tvoja molitva pomoći kad ni lekarska intervencija to nije uspela? - uzviknuo je čovek iz okupljene gomile.
- Šta ti znaš o ovim stvarima!? Ti si jedna obična budala! - odgovori svetac čoveku.
    Čovek se strašno naljutio i njegovo je lice pocrvenelo te je počeo besneti. Taman je hteo nešto reći, te potrčati i napasti sveca, ali mu je on prišao i rekao:
- Ako jedna reč ima toliku snagu da te učini tako ljutitim i crvenim, zašto ne bi neka druga imala moć da izleči?
    I tako je toga dana svetac izlečio dvoje ljudi..."


*nastavak sledi u knjizi -Miris pozitivnog duha-autor Gordana Maksimović

*Kolko su važne izgovorene reči i kolika je njihova snaga poslušajte u videu koji sledi:

Kolika je samo snaga izgovorene reči

  •   

    ...Na kraju mi smo gospodari samo onih reči koje smo uspeli da prećutimo, one izgovorene odlepršale su sa naših usana... u ko zna čijem oku samuju...ko zna u čijem srcu čekaju nastavak....

Нема коментара:

Постави коментар