Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

недеља, 13. децембар 2015.

UZMI U RUKE SVOJ ŽIVOT I PLEŠI

* UZMI U RUKE SVOJ ŽIVOT  I PLEŠI




      Da li ste spremni da uzmete život u svoje ruke i da preuzmete odgovornost koja sa time ide ili vam više odgovara da drugi umesto vas donose odluke koje se vas tiču. Znam da je lakše prebaciti svu odgovornost na nekog drugog, ali se pitam da li je to život koji želite živeti. Da li ste spremni da nešto promenite, da se usudite da zgrabite svoj jedan jedini život i da odlučno kažete da ćete vi, samo vi sto posto biti odgovorni za svoj život.Dajem vam vreme da o svemu dobro razmislite, jer odluka je teška.Pogotovo ako su vam bar do sada odgovarala tuđa rešenja,predlozi i odluke.
    Razmislite samo koliko ste puta želeli u životu nešto drugačije, nešto novo  ili pak niste želeli ništa a bilo vam je nametnuto. Da li ste se loše tada osećali? Da li ste se pobunili ili po navici, bez obzira na neki unutrašnji nemir i otpor, prihvatali nešto što je bila tuđa odluka? Rekli biste da niste imali snage da se oduprete takvoj odluci, a iskreno niste ni pokušali da to uradite, onako do kraja. Možda ste pomislili da vam to ne prija, ali ste se brzo pomirili sa time, jer znate da bi ste u suprotnom morali opasno da se izborite za promenu neke odluke.
    Sada vas još, ja pitam, da li sam  sve u pravu? Pitam vas zašto je tako? Da li je u pitanju  manjak vašeg samopouzdanja, da li je u pitanju manjak  ljubavi prema sebi, da li je u pitanju vaša lenjost da uradite nešto više od uobičajenog ili je to samo navika da vas drugi vode kroz život? Možda imate malo vere u sebe i svoje mogućnosti, možda mislite da su drugi bolji i pametniji, možda i niste nikada probali drugačije.Možda ste i probali, da kažete šta je to što vi želite ili ne želite u životu, a drugi vas nisu ozbiljno shvatili, jer su  navikli na vaše odustajanje i na vašu poslušnost.
   Da li ste spremni,da kažete"ne",kada nešto nećete, ne želite ili vam nije do toga? Da li ste spremni da istrajete u tome, bez obzira na nečije ne prihvatanje,ne saslušavanje ili pak odbijanje vašeg predloga? Da li ste spremni da idete još dalje, sigurni da nećete posustati i da ćete se potruditi da vas drugi shvate ozbiljno? Da li ste se naoružali verom u sebe da vi to možete? Vera će vam pomoći da istrajete u postizanju svoga cilja i da osetite zadovoljstvo sobom kada uspete da i vi kažete šta imate i šta želite u životu. Kada drugi  osveste da donošenje odluke, koja je vezana i za drugu osobu ne može  biti samo odluka jedne osobe, već odluka je dogovor i zajedničko dolaženje do željenog, vi ćete tada  dobiti šansu da kreirate stvari u životu onako kako i vi sami želite.
  Sada ste shvatili da je vaš život prvenstveno u vašim rukama, a to ne znači da druga strana nema svoje odluke, to samo znači da se vaše želje moraju uskladiti, jer život je zajednički ples, gde svako ima svoj korak, a zajedno činite predivnu igru na podijumu koji se zove život.

2 коментара: