Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

среда, 16. децембар 2015.

RECITE ISTINU ALI SAMO KAD VAS PITAJU

* RECITE ISTINU ALI SAMO KAD VAS PITAJU

                          “Ima istina koje nisu za sve ljude, niti za sva vremena.”

    Ne možete da žmurite pred istinom ,a da ne kažete šta mislite.Nekada kažu da vam je jezik brži od pameti.Šta to znači? Da li je pametnije ćutati i ne reći svoje mišljenje? Da li preći preko neke laži? Da li možete da prećutite ako se radi o nekopm vama važnom? Sve su to deleme,sve su to pitanja,na koje nekada nemate pravi odgovor.Svaki odgovor je je mač sa dve oštrice.
    Svi imate pravo na sopstvene izbore u životu.Svi treba da budete svesni svojih izbora,a prema tome treba da umete i da prihvate rezultate svojih odluka.Što znači svi ste vi kreatori sopstvenih života i svi volite tu samostalnost u sopstvenoj kreaciji.Isto tako i svi drugi ljudi oko vas vole tu svoju samostalnost i slobodu  u razmišljanju,delanju i donošenju odluka.Zato važno je da budete jako obazrivi kada želite da nekom nešto saopštite,pogotovu ako je to neka istina koja može da zaboli,bez obzira da li se radi o vama dragoj i bliskoj osobi,budite obazrivi.Iako vi to radite najverovatnije iz najbolje namere,nekada to druga strane neće razumeti na pravi način.
    Zapravo,mnogi i beže od odgovornosti i mnogo im je lakše da žive u neznanju i da za sve probleme u svom životu okrive druge i da na taj način se oslobode svake odgovornosti ako nešto krene po zlu.Pa ko ste vi onda da im otvarate oči? Ko ste vi da ih budite i remetite njihov mir? Ko ste vi da im servirate istinu,kada je od vas nisu ni tražili?
    Za odgovoran,sređen,ispunjen ,vredan i lep život potrebno je puno truda ,rada ,vremena i ulaganja u svakom pogledu.Za nekoga je ulaganje u život pravo zadovoljstvo i sreća,a za nekoga pravo smaranje.
    Zato budite obazrivi kada želite nekome saopštiti istinu,ako vas pri tome nisu ništa pitali,jer možete se naći u nezavidnoj situaciji,bez obzira što su vaše namere bile krajnje dobre.Ono što zapravo vi možete uraditi je da samo svojim ličnim primerom,svojim načiniom života i rada,budete primer,a ako žele da znaju istinu oni će vas sami pitati,a ako ne žele nek ostanu tamo gde im je za sada ugodno ili bar oni tako misle.



1 коментар: