Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

понедељак, 14. децембар 2015.

NE VODITE TUĐE BITKE

* NE VODITE TUĐE BITKE 


"Posrćem,padam,ustajem...Teškom mukom nastavljam dalje,ali idem napred...Sve sam željnija i sve se više i višem penjem.Nazirem sve širi horizont.Svaka je borba-pobjeda".


    Radom na sebi i na svom ličnom razvoju,doći ćete do saznanja da pozitivan način razmišljanja i pozitivnog življenja donosi mnogo dobroga u vaš život.Samim tim kod vas će se javiti jedna goruća želja  i potreba da svima oko vas ukažete na lepotu i blagodeti takvog života.Imaćete potrebu da pričate,da savetujete najbolje što znate i umete.Čak će vam se dešavati da ukoliko nemate odgovore i rešenja na sve njihove probleme,daćete sebi zadatak da se iscrpno o svemu tome raspitate,da pronađete način da dođete do odgovora,da pribavite adekvatnu literaturu i da im rešenje njihovog problema saopštite sažvakano do krajnje razumljivih i primenljivih rešenja.
    Sve vam ovo govorim iz ličnog iskustva,jer i ja sam to radila,sve iz najbolje namere da bih pomogla.Smatrala sam da bi bilo sebično da im se ne nađem kada,meni dragi ljudi,imaju neki problem.Verovatno ste i vi bili nekada u takvoj situaciji? Da li ste isto radili kao i ja? Verovatno  jeste? Kako ste se posle toga osećali,ali iskreno? Nekako iscrpljeno,istrošeno,ali opet sa druge strane bio je to dobar osećaj.Verovatno da mi pomažemo drugome i zbog tog osećaja koji nas preplavi kada se osetimo vrlo važni jer imamo rešenje problema u rukavu.Ali kako se oni osećaju? Da li ste primetili kakav odgovor dobijate s druge strane? Da li se,vama draga osoba,zahvalila za sve što ste učinili za nju ili ste primetili da se blago udaljila od vas? Zašto je to tako? Pa vi ste imali najbolje namere.Vi kao bliska osoba ste osetili potrebu da pomognete.Niste mogli da se sebično izmaknete i nemo posmatrate.Pa šta ste to trebali da uradite?!
    Svi imaju svoje bitke i svoje borbe i svi na taj način jačaju svoja krila i uče da žive život.Ukolko im se uskrati sloboda,lišavate ih zadovoljstva pobede nad sobom i nad svim problemima ili izazovima koji su sastavni deo života.Šta vi možete da uradite? Možete da ih sa ljubavlju i  razumevanjem saslušate a ne da odmah nudite savete i rešenja.Možete da  im pomognete da dođu do rešenja tako što ćete ih pustiti da se sami izbore za svoje pobede i da ojačaju svoja krila kroz sopstvene borbe.Neka svako vodi svoju bitku.Vaša pomoć neka bude vaš pozitivan duh i lični životni primer,sve ostalo je tuđa bitka.

  
                      Kad izađemo pred Boga, upitat će nas: "Gdje su ti rane?".
                          Ako odgovorimo: "Nemam rana", Bog će nas upitati:
                                  "Zar nisi naišao ni na što vrijedno borbe?".

Нема коментара:

Постави коментар