Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

среда, 4. новембар 2015.

~ Zahvalnost ~


"Budite zahvalni za ono što imate,jer ćete na kraju imati više.Ako se usresredite na ono što nemate,nikada nećete imati dovoljno".




     Zahvalnost nije samo lepa reč ili lep gest kojim uzvraćamo na ljubaznosti. Zahvlnost ne treba da bude rezultat onoga što nam se dešava, već stav koji negujemo.
     Zahvalnost se ne odnosi samo na velike i krupne stvari. Zahvalnost je ono što možemo da pronadjemo u činjenici da smo se jutros probudili i da je ovaj dan nova mogućnost i nova šansa.
     Sve u životu što nam se dešava, bilo da je dobro ili loše treba da prihvatimo sa zahvalnošću. Ono što je dobro, nekad uzimamo zdravo za gotovo i ne shvatamo da treba na tome da budemo zahvalni, a toga ima mnogo.

Zašta treba da budemo zahvalni?

        Zahvalnost treba da osecamo prvo za život, dobro zdravlje, porodicu, posao, decu,
roditelje, dom. jelo, sunce, kišu, lepu reč, ljubaznost, putovanje, knjigu.....Spisak je neograničen. Što više vežbamo zahvalnost, više ideja ćemo dobiti i više dogadjaja vrednih zahvalnosti ćemo primećivati.

Kako se postaje zahvalan?       

     Zahvalnost je neophodno razvijati svaki dan. Nije dovoljno jednom biti zahvalan i očekivati zauzvrat sreću i blagostanje. Zahvalnost treba da postane navika i životni stil. Tek tada možete očekivati blagodeti u vidu mira, spokoja i uspeha. Navika se stiče vremenom, a ne preko noći.
    Vežbajte zahvalnost kako biste poslali poruku životu da umete da cenite i prepoznate lepotu. Tada život počinje da vas obasipa sa sve više upravo takvih lepih i divnih iskustva. Predlažem da zapisujete na čemu ste danas zahvalni, jer to će vam pomoći da ubrzate stvaranje navike zahvalnosti koja će postati vaš stil u ponašanju.

Da li je dovoljno biti samo zahvalan?

      Naravno, da nije dovoljno biti samo zahvalan, potrebno je biti usmeren ka ostvarivanju ciljeva i želja i biti strpljiv i uporan. Bez zahvalnosti sve je mnogo teže. Ne kažem da je nemoguće stići do cilja i ispunjenja želje, ali izostaće onaj osećaj zadovoljstva.Z ahvalnost leži u osnovi istinske sreće i blagostanja...
*nastavak sledi u knjizi-MIRIS POZITIVNOG DUHA-autor Gordana Maksimović
*još o zahvalnosti u sledećem videu:Zahvalnost je merilo sreće





     





Нема коментара:

Постави коментар