Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

уторак, 3. новембар 2015.

~Ako želite da budete voljeni, volite sebe ~

AKO ŽELITE DA BUDETE VOLJENI, VOLITE SEBE


      Ako se prema sebi ne odnosite sa ljubavlju i poštovanjem,kao prema nekome ko je dostojan da bude voljen i poštovan,kako onda možete da očekujete da se drugi prema vama tako ponašaju?lLjubav prema sebi ima veze s tim kakvu predstavu imate o sebi i kakvom osobom sebe smatrate.
      Ali većina  na žalost najmanje ima ljubavi prema sebi samome,a istina je da ne možemo drugima dati ono što nemamo.Ne možemo istinski voleti druge i pružiti im ljubav, ako ne volimo sebe i ako ne osećamo ljubav prema sebi samima.Uglavnom tražimo ljude pomoću kojih ćemo nadoknaditi nedostatak ljubavi prema sebi,a sve što treba da uradimo da bi zaista bili ispunjeni je da zavolimo tu posebnu osobu,sebe.

Kako da zavolimo sebe?

       Pre svega treba da prihvatite sebe sa svim svojim vrlinama i manama,odnosno onakvim kakvi jeste.Zatim postanite svesni svoje jedinstvenosti na ovoj planeti, da nema nikoga poput vas i nikoga ko je identičan kao vi.
       Niko nije savršen i u redu je biti nezadovoljan nekim svojim osobinama,navikama i posupcima.Nezadovoljstvo je dobro ako nas motiviše da učite, da se razvijate i sve dok je usmerena  na neke vaše  osobine, navike, a ne na vašu celokupnu ličnost.
      Voleti sebe znači brinuti o sebi,brinuti o svom telu,duši,umu,poštovati sebe,dati sebi podršku,oprostiti sebi,raditi na sebi i uradti nešto za sebe što će vas usrećiti.
Probajte bar jedan dan da se prema sebi ophodite  kao prema osobi koju volite najviše na svetu i videćete kako je divan osećaj.
    Ne možemo ni sebe ni druge zavoleti preko noći To je proces koji traje i koji se sastoji iz svakodnevnih malih koraka i pokazivanja ljubavi prema sebi.

Osnovni koraci kojima se ide u susret ljubavi prema sebi :

      Jedan od prvih koraka na putu da zavolite sebe je da prestanete da kritikujete sebe .Prihvatite sebe  i činjenicu da ste sve u životu radili najbolje što ste umeli i znali ,a ako i niste to je već prošlost i nemojte se zbog toga osećati loše, jer prošlost ne možemo menjati.
     Ugadjajte sebi koliko god možete.Zapitajte se kada ste zadnji put uradili nešto za sebe .Potom brzo uradite nešto ,časite sebe ,kupite nešto,obradujte sebe  knjigom ,masažom.izlaskom....ili bilo čime što će vas u tom trenutku podići na jedan viši nivo vibracije.
     Imajte strpljenja za sebe  na ovom putu,jer svaka promena nije laka i treba vremena za prihvatanje novih stavova  i ideja .Zato budite strpljivi ,nežni i ljubazni prema sebi.
     Pohvalite sebe ,pa i za najmanji uspeh koji ste postigli.Ophodite se prema sebi kao prema osobi koju najviše volite.Budite prema sebi baš takvi.
     Dozvolite sebi da kažete "ne".Poštujte svoje vreme ,svoja osećanja ,poštujte sebe i drugi će vas poštovati.  Vodite računa šta vam prija ,izdvojite vreme samo za sebe i svoje potrebe.
     Volite sebe  odmah.Upravo sada kad završavate čitanje ovog teksta uradite nešto za sebe.Neka vam to postane navika Na kraju dana možete da premotate film i pogledate sa koliko ljubavi ste se ponašali prema sebi.Pohvalite se  za svaki i mali pomak,budite strpljivi,istrajni .Ljubav prema sebi će vremenom postati navika  i uspećete da uverite sebe da ste zaista vredni ljubavi.             

    "Kada sam zaista počeo da volim sebe,oslobodio sam se  svega što nije bili zdravo  za mene,od hrane,ljudi,stvari ,situacija i svega ostalog što me je vuklo ka dnu, a dalje od mene samoga.U početku sam to zvao "zdravi egoizam",ali danas znam  da je to ljubav prema sebi."
                                                                                                                                            Č.Č
                          
                                                      

Нема коментара:

Постави коментар