Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

четвртак, 15. октобар 2015.

OD ZALJUBLJENOSTI KA LJUBAVI


     Dilema postoji da li je u pitanju kod vas  ljubav ili zaljubljenost?
Da li je ljubav zaljubljenost?
Zaljubljenost nije ljubav!
Zaljubljenost  je iluzija ali to nikako ne umanjuje njen značaj u vašem životu, niti njenu lepotu. Za razliku od nje ljubav vidi sve nekako jasnije i realnije, baš onako kako jeste u svom pravom izdanju i tu nije sve tako ružičasto.
    Zaljubljenost je često idealizovana, vi tu i ne vidite pravu situaciju i osobu onakvu kakva jeste i to stvara privid da ste našli idealnog partnera. Međutim u ljubavi je sasvim drugačije vi tu imate stvaran odnos sa partnerom i sa svim njegovim vrlinama i manama.
   Zaljubljenost je hirovita, nastaje veoma brzo, ali može brzo i da se završi. Ljubav se razvija sporo, jer je potrebno vreme da nekoga zavolite svim srcem i dušom. Nekada su tu  u pitanju dani, meseci, pa i godine. Za nju je potrebno mnogo truda da bi se održala, očuvala i opstala. Zaljubiti se možete u više osoba, ali kada volite, onda se fokusirate samo na jednu osobu. Kod zaljubljenosti gubi se svaka kontrola nad sobom, zaboravlja se na odgovornost i na realan život. Prosto imate osećaj da ne hodate, već da letite.
Ljubav, otkriva ono najbolje u vama, ona vas motiviše, ona vam daje energiju, volju i budi pozitivan duh. Zapravo život dobija novi smisao i cilj. U ljubavi postajete nesebični, vi ste spremni i da primate, ali i da uzvratite ljubav, pa čak i više nego što dobijate.
   U zaljubljenosti nije tako, tu ste već sebičniji i želite izvući što više za sebe, pomalo zanemarujući drugu stranu. Zaljubljenost se doživljava snažnije, pa se nekada pomisli da je ona jača od ljubavi, odnosno da je zaljubljenost prva faza ljubavi. Međutim za zaljubljenost bi se pre moglo reći da je najčešće prva faza razočarenja, a ne ljubavi. Za razliku od zaljubljenosti, ljubav je trajno i postojano osećanje. Obično posle velike zaljubljenosti, druga faza je manja ili veća razočaranost, a ne osećanje ljubavi. To se dešava upravo zato što ste pravili iluziju o vašem partneru, a ne realnu sliku kakav on zaista jeste. Zato današnje veze i brakovi koji su zasnovani upravo na ovakvom  zaljubljivanju  vode u razočarenje.
   Zaljubljenost je uglavnom površna, jer je bazirana na trenutku i to na trenutnoj privlačnosti i zadovoljstvu. Ukoliko ne potraje izaziva bes, jutnju i razočarenje. Ljubav je bez sumlje predivan i zdrav osećaj. Lepota ljubavi polazi iz činjenice da postoji zrelo prihvatanje partnerovih nesavršenosti. Prihvatanje nekoga onakav kakav je  i to je divna stvar. U ljubavi se partner vidi zaista onakav kakav jeste, jer se partner poznaje.
   Gde ste vi trenutno? U kojoj ste fazi? Da li ste u fazi zaljubljenosti ili ljubavi?Ako ste pročitali ovaj tekst mogli ste to i shvatiti,verovatno da nemate dilemu.Sada kada znate,znate šta možete i da očekujete.Sve zavisi od vas da li ćete i dalje nositi ružičaste naočare ili ćete ih bar spustiti na vrh nosa i preko njih pokušati da stvarno vidite kako stvari stoje u vašem životu.Što pre rešite tu dilemu znaćete gde ste i šta vam je raditi dalje.

Нема коментара:

Постави коментар