Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

петак, 18. децембар 2015.

SVAKA GREŠKA U ŽIVOTU JE VAŠ BLAGOSLOV

  * SVAKA GREŠKA U ŽIVOTU JE VAŠ BLAGOSLOV

    

  " Onaj koji nikada nije pogrešio,nikada nije pokušao nešto novo."

      Svi grešimo, greške su sastavni deo života. Padove i greške prave i oni koje smatrate vrlo uspešnim, kao i oni koji su po vama neuspešni ljudi. Razlika u njima je što uspešni ljudi, nastave dalje  i naprave sledećei korak, dok neuspešne savlada strah i odmah naprave korak, ali unazad. Uspešni ljudi iz svoje greške nauče nešto novo, nauče lekciju. To je upravo razlika između uspešnih i neuspešnih ljudi.

   Ako spadate u red uspšnih, pa na svoje greške gledate kao na lekcije iz kojih učite, ne odustajete, onda za vas je otvoren svaki put prema napred,prema rešenju i prema uspehu. Svaka grešku koju učinite u životu, prihvatite kao blagoslov, kao poruku kako ne treba dalje, promenite nešto, napravite korak u stranu, uradite nešto drugačije. Ako nastavite dalje po starom, znači da niste ništa naučili i da je ponavljanje iste greške vaš izbor.

    Greške treba da slavite, jer vas one čine uče kako ne treba i kako dalje. Pre svega kada grešite, vi postajete mudriji, preispitujete se, iznalazite načine i nove puteve ka dostizanju cilja. One vas bude, osvešćuju i ukazuju da ste na krivom putu i da je vreme da promenite pravac kretanja. Greške morate uvideti i prihvatiti  tu mogućnost da i vi možete pogrešiti.Isto tako javiće se i strahovi koji će pokušati da vas vrate par koraka u nazad, umesto da napravite iskorak u stranu. Pobedite strah i samo malo zakoračite u stranu i potražite novi put ka cilju. Nikako unazad, možda je rešenje baš na korak do cilja.

    Takođe kada jednom pogrešite, ako ste pametni i mudri vi ćete iz te greške samo naučiti i teško da ćete je ponoviti. Vi zapravo osvešćujete kroz greške,da ste vi vlasnik svog života i da vi upravljate i odgovarate za sve postupke koje ste napravili i na taj način vi preuzimate kontrolu nad svojim životom.

"Bože spasi me od čoveka koji nikada ne greši,kao i od onoga koji dva puta ponavlja istu grešku."

Нема коментара:

Постави коментар