Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

уторак, 14. август 2018.

~Ima nešto sveto u patnji ~


Ima nešto sveto u patnji!? Možda vam je malo čudna ova izjava. Možda ste do sada patnju, gubitak, bolest i  sve ono što vam remeti normalan život, povezivali sa božjom kaznom. Možda ste se osećali grešnim, napuštenim, ostavljenim, ali moram vam reći da to nije kazna, već samo božja opomena, da ste stvoreni da živite i da za sobom ostavite trag da ste zaista i postojali, a ne samo da ste tumarali po ovoj planeti. Patnja vam je poziv na ljubav, jer ste je na svom putu negde izgubili, zanemarili, ili ste je se svesno odrekli. Sveto u patnji je to što vam budi svest i pravi novi sporazum između vašeg uma i vaših dela, između bolesti i zdravlja, između ljubavi i mržnje i svega onoga što nije u skladu i što vam donosi bol kao opomenu.


Svedoci smo mnogih nedaća, nesreća, gubitaka, patnji, tragedija, bolesti koje se dešavaju drugima, ali i nama, i uvek se postavlja pitanje: Zašto?
Šta se dešava kada se u vašem iskustvu pojavi, na primer bolest? Kako na to gledate? Šta vam prvo padne na pamet? Šta se pitate tada? Kakvi vam odgovori stižu? Šta ćete dalje? Znate li u tom trenutku kako dalje? Da li sednete da razmislite ili plačete i žalite sami sebe? Kakve vam se misli vrzmaju po glavi? Da li sebe vidite kao bolesnu osobu kojoj nema pomoći? Da li gledate u bolest i pričate samo o njoj ili pak pričate o zdravlju i vidite sebe kao zdravu osobu. Da li verujete da će sve biti u redu?
Kakve odgovore date, takav život ćete i živeti. Ako verujete u zdravlje i gledate i radite put zdravlja, to ćete i svedočiti u svom životu. Ako nasuprot tome, vaš fokus bude samo na bolesti, tegobama i svemu onome što bolest nosi sa sobom, vi ćete bolest i živeti. Jer šta gajite u svojim mislima, to žanjete u svojoj stvarnosti.
Naravno da ne treba bežati od istine i toga da je vaše zdravlje narušeno. To nikako. Bolest postoji. To je u redu, ali hajde da vidimo šta i kako dalje. Šta imate od oplakivanja svoje sudbine, baš ništa dobro. Hajde da gledamo ka putu rešenja. Gledajte u zdravlje, pričajte o zdravlju. Pronalazite ljude koji su prošli to što vi trenutno tražite, ako se jedan čovek izlečio, znači leka ima. Oslušnite svoje telo, šta vam poručuje? Šta vam vaši osećaji govore? Prihvatite da nešto nije u redu. Posvetite se svom zdravlju, pronađite najboljeg ko može da vam pomogne, radite sve ono što vam podiže raspoloženje, jer samo na dobrim vibracijama su rešenja i putevi se tada otvaraju.


Samo pozitivan duh vam može dati snagu da istrajete, prihvatite i savladate izazov koji vam je život nametnuo, uvek, sa nekim razlogom. Vi morate shvatiti da se izazov pojavio, ne, slučajno, već sa nekim razlogom. Možda da vas upozori da dalje morate nešto drugačije, da bi valjalo nešto da menjate ili da vam ukaže na vrednost vašeg  života kako za vas, tako i za one koji vas vole  i kojima ste još potrebni.
Verujte da će sve biti u redu, okružite se ljudima koji su pozitivni, vedri sa kojima možete da se smejete i sa kojima na trenutak možete zaboraviti na izazov sa kojima se nosite. Znajte samo  da vam je najveći i najbolji lek u tom trenutku vaš osmeh, radost, pozitivnost i vera da će sve biti u najboljem redu.
Zahvalite se na bolesti, jer ona vas je možda zaustavila ko zna zbog čega, ona vas je opomenula, da ne ide više tako i da nešto morate da menjate, ona vas uči da morate sebe staviti na prvo mesto i da sebi morate posvetiti više pažnje, vremena. Ona vam čini dobro, ali vi to u tom trenutku još ne znate.
Ne shvatajte bolest kao kaznu, jer ona to sigurno nije, već kao sveto pravilo, da zastanete i zavolite sami sebe. Ona se i pojavila onoga trenutka kada ste sebe stavili u neki drugi, treći plan, kada su vam prioriteti bili nešto ili neko drugi, kada ste zaboravili na sebe i na svoje potrebe, baš zato je bolest i pokucala na vaša vrata. Budite dobar domaćin, prihvatite je, ali se potrudite svojim stavom, mislima, osećajima i delima da je što pre ispratite iz svog života.
Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bežiš od nje. Ne moraš bežati, ne moraš je se bojati. Moraš voleti. Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bežati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time.
*tekst objavljen u Antistres vodiču, juli 2018.
http://antistresvodic.rs/miris-pozitivnog-duha-ima-nesto-sveto-u-patnji/2/


*autor teksta i knjige Miris pozitivnog duha- Gordana Maksimović



*o knjizi više na linku: http://gordanamaksimovic.blogspot.com/2018/06/miris-pozitivnog-duha.html
*knjigu Miris pozitivnog duha, možete naručiti slanjem poruke u inbox na facebook profilu :https://www.facebook.com/gordana.maksimovic.165
važno!!!
  Uz knjigu autorka će vas obradovati sa punooo poklončića koje ona sama kreira sa puno ljubavi za sve svoje čitaoce... tu su cvetni bukmarkeri, i u obliku anđela, čarobno perce, narukvica sa srebrnim priveskom, (amajlija koja vas čuva)... uz sve to dobijate kožnu ogrlcu sa srebrnim priveskom ili minđuše ili oba ako je pojačano darivanje tog meseca ... pa može li bolje od toga? 

 https://photos.app.goo.gl/uZ5Bu6XZ1YxMAWM79 

... da ne zaboravim sve to upakovano sa stilom i ukusom, (pogledati na linku) https://photos.app.goo.gl/jcGAA1ugHNqyTtrw6 tako da do sada, ovakav poklon nikoga nije ostavio ravnodušnim, sigurna sam da neće ni vas ili nekoga koga biste želeli da obradujete...

Нема коментара:

Постави коментар