Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

понедељак, 15. јануар 2018.

~ Usvojite ritam prirode; njena tajna je strpljenje ~





  Gde god krenete u životu, šta god da radite, učite neke nove veštine, upoznajete nove ljude... i šta god da u životu radite, radite to polako, strpljivo i sa stilom. Jedna važna lekcija koju bi valjalo da savladate pre nego li započnete bilo šta da radite je da pre svega budete strpljivi. Jer zapamtite sve dolazi u svoje vreme, sve ima svoje vreme i svoju inkubaciju. Seme da bi se razvilo i da bi isklijalo, potrebno je vreme, vaše je da ga polivate, držite saksiju na određenom mestu i da čekate. Znači vi ste uradili šta se od vas očekivalo posadili ste, izabrali period kada je povoljno za sadnju, nabavili dobro seme i postupili po svim pravilim sadnje. Šta sada? Morate biti strpljivi i čekati, nikako ne bi valjalo da čeprkate, svakoga dana i tražite izdanak, jer na taj način remetite njegov ciklus, povređujete seme i nedate mu da krene kada mu je vreme. Što znači sada vam treba samo strpljenje.







   Tako vam je za sve u životu, kada god požurite, i želite doći do nečega, a nije mu vreme, često pravite pogrešne korake, gubite previše energije, osećate se loše, a sve što ste trebali da uradite je da malo sačekate, da se kockice malo poslože. Doćiće vam, ali  i vi morate i biti na vibraciji dobitka, a ne da ste na niskim vibracijama, da vibrirate nemanjem, onda vam to zaista i neće stići i ako ste preduzeli što je bilo do vas. Važno je da dok nešto očekujete, da svoju sreću, život, radost, ne vezujete za dolazak očekivanog, već vi morate da živite sadašnji trenutak i uživate, dok čekate srećni ono što želite da dođe u vaš život. Međutim šta se često dešava, vi nemate strpljenja, patite, čačkate, jadikujete se kako toga nema, svoju sreću čvrsto vezujete za to, tako da ako do toga ne dođe to biva prava katastrofa u vašem životu. Pa da li to tako treba, pa da li je to jedina stvar koju očekujete, pa da li to ima toliku važnost i šta je to čemu podređujete svoju sreću, radost i život u sadašnjosti. Da li je to baš toliko vredno svega toga. Uvek o tome razmislite.




   


    Strpljenje je jedna zaista važna i neophodna, da je nazovem veština, jer u svakom segmentu našeg života ona ima svoj zadatak. Morali smo biti strpljivi u odrastanju kako svom, tako sutra i u odrastanju svoje dece, zatim u školovanju, kasnije u traženju posla, razvijanju svoje karijere, u pronalasku partnera i životnog druga, u vežbanju, skidanju ili pak nabacivanju kilograma, u ozdravljenju, takođe nam je neophodno je strpljenje, jer zaista ne biva ništa preko noći, za sve je potrebno vreme.
   Strpljenje možete vežbati i to na nekoliko načina. Ukoliko to redovno radite i steknete naviku, da vam strpljenje kroz neko vreme može postati karakterna osobina. Budite strpljivi i mudro radite na svom strpljenju.

  Pitate se kako?

  Jedan od načina da prestanete da žurite, da prestanete da sve radite na brzinu, da probate da uživate u onome što radite. Ako se nađete u gužvi u saobraćaju, nemojte se nervirati, iskoristite to vreme, tako što ćete slušati radio, omiljenu muziku, ja uvek imam nasnimljen neki snimak sa you tuba, motivirajući, inspirativni govor ili nešto slično tome. Verujte da vas sva ta gužva i metež neće toliko iznervirati, jer vam fokus više neće biti na problemu. Čak šta više shvatićete da vam nerviranje tu ništa ne može pomoći, a da ipak vi niste izgubili vreme, već ste možda naučili nešto novo, odmorili mozak, čak se i malo opustili. Shvatate sada onu strpljen spašen. Nestrpljivost, ljutnja, bes koji se obično jave u tim situacijama, vam ne mogu ubrzati i raščistiti gužvu, čak šta više možete se toliko spetljati, da propustite trenutak kada ste mogli da napustite mesto gde ste se zaglavili i da  nastavite svojim putem.
  Čuvajte se žurbe, jer ona skoro uvek dovodi do kajanja; onaj koji žuri govori pre nego što sazna, odgovara pre negoli nešto shvati, odluči pre negoli proveri, kudi pre nego što se u nešto uveri. Sve vam je rečeno u ovoj izreci.  Sve dolazi samo, samo ako čovek hoće  čekati. I još nešto strpljenje je  moć, to nije odsustvo vaše akcije, već samo čekanje pravog trenutka za tu akciju.

*tekst objavljen u Antistres vodiču,15.01 2018.god
*http://antistresvodic.rs/miris-pozitivnog-duha-usvojite-ritam-prirode-njena-tajna-je-strpljenje/

Knjigu - Miris pozitivnog duha - možete naručiti i kupiti:

*putem mail: gordanamaksimovic4@gmail.com

*putem poruke, na telefon:  064 44 901 08

(Šaljem Vam post ekspresom!)
Pišite mi i naručite svoj primerak: 

CENA: 1000.din + poklon za Vas od mene ....(narukvica sa srebrnim priveskom anđela ili deteline po želji + cvetni bookmarker ili bookmarker anđela, i još ponešto ), naravno i moja posveta Vama!

 

  Očekujte: knjigu+narukvicu+bokmarker+moju posvetu i  sve ću to sa puno ljubavi pripremiti    samo za vas.

  

 Šaljem Vam post ekspresom, stiže za dan-dva i plaćete kuriru prilikom preuzimanja. Od podataka za naručivanje potrebni su:

Ime i prezime, adresa i  broj mobilnog telefona!

                                      Hvala





O autoru:
Gordana Maksimović je master logoped iz Kraljeva, motivacioni govornik i životni trener. Njena misija je da širi pozitivan duh, jer smatra da on može doneti puno blagodeti u život onih koji su spremni da ga prihvate i žive. Njen doprinos u širenju pozitivnih vibracija je  putem njenog jako posećenog bloga MIRIS POZITIVNOG DUHA, Youtube kanala, brojnih radionica, putem knjige koja je nedavno izdala,, putem brojnih autorskih tekstova koje redovno piše i nesebično deli sa svima koji su spremni da rade na sebi i na svom ličnom rastu. Njen moto je “Pozitivni ljudi su kao dobar parfem, retki, skupoceni i prijaju okolini.” U skladu sa tim ona i živi i širi miris pozitivnog duha poput najprivlačnijeg parfema.



Dragi moji čitaoci!
Zahvalna sam na svim Vašim komentarima. Budite slobodni da komentarišete, jer kao što negde već rekoh, Vaši komentari su moja beskrajna inspiracija. Unaprijed hvala na komentaru kojI možete ostaviti na blogu, ispod teksta, ako želite. HVALA 
 

Нема коментара:

Постави коментар