Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

петак, 18. август 2017.

~Vi ste gospodar svog života~



  Da li ste  u životu  žrtva ili ste neko ko svesno zna da je vaš život i za sve što vam se dešava vaša odgovornost. Vaša odgovornost je i posao koji radite, partnera kojeg imate, finansije sa kojima raspolažete, kako se osećate i kako mislite sve su to oblasti života čiji ste vi gospodar. Mnogi će reći da to nije tačno, da oni ne mogu biti odgovorni za sve, jer nikada neke stvari sebi nebi dopustili.

  
    Uvek ćete reći da mnogo ne zavisi od vas, da drugi kreiraju vaš život, da posao koji radite morate da radite, da vi ne možete uticati na to da li ćete se od nečega razboleti, a kada je novac u pitanju tu ćete reći da vam je plata fiksna i da nema promene, povećanja i da vam je to, tako kako je. Da vi ne možete da nađete partnera koji vam odgovara, da ga nema i ono što ima nisu partneri kakvog bi vi želeli.
   Znam da je mnogo lakše u životu biti žrtva, nego svesno prihvatiti da ste sami odgovorni za to gde se sada nalazite. Prihvatiti odgovornost sto posto za sve aspekte svog života znači biti spreman pogledati sebe u ogledalu i sagledati stanje u kome se trenutno nalazite. To znači da ste spremni uzeti svoj život u svoje ruke i napraviti  korake u svim oblastima koje ne funkcionišu. To zaista nije lako, jer kada prihvatite odgovornost, vi morate prihvatiti i određena pravila i zakone koji vladaju, posebno ako želite drugačije rezultate. Takođe nikoga ne možete okriviti ako vam ne ide nešto po planu, kada znate i da ste vi odgovorni.
   Prihvatiti odgovornost, znači da shvatate da ste vi kreator svoje realnosti i da pre svega mnogo toga zavisi od vaših misli, vaše misli utiču na vaše emocije, a vaše emocije kreiraju vaše akcije. Važno je, zapravo, znati kontrolisati i vladati svojim mislima, jer kako kaže izreka:Kakve su vam misli, takav vam je život. To je potpuno tačno, jer kada to osvestite, to vam je prvi korak u radu na sebi i poboljšanju kvaliteata svog života. Vi imate mogućnost izbora. Zato birajte put i pravi smer kretanja.    
   Kako ćete biti sigurni da je izabrani put dobar za vas, tako što ćete pratiti svoje emocije. Ako se dobro osećate, ako vam vaša intuicija šapuće da ste na pravom putu, onda samo nastavite. Ako se ne osećate dobro, ako se osećate besno, ljuto, nemoćno, onda nešto treba promeniti. To vam govori da ste malo skrenuli sa puta i da je potrebno da se umirite i malo razmislite o svemu. Osvestite gde ste, kako ste i kakve rezultate dobijate. To će vam dati odgovor gde grešite i šta treba drugačije. Ne možete raditi isto i dalje i očekivati drugačije rezultate.Ako nešto ne ide onako kako ste zamislil,ne menjajte cilj koji ste zacrtali, već menjajte put do cilja.
   Lepo je kada dođete do saznanja da možete kreirati svoju realnost, onakvu kakvu vi želite, ali teško je prihvatiti potpunu odgovornost, jer ne možete nikoga kriviti za to gde se sada nalazite, a nekada je to lakše. Međutim prava je sreća kada shvatite da u životu možete birati kakav ćete život živeti, ali to naravno sa sobom nosi veliku vašu odgovornost i ali ujedno i ogromnu slobodu.
    Budite odgovorni za svaki korak i kada shvatite da je vaša odgovornost, vaš život, bićete spremni nešto i da menjate. Sve dok prebacujete odgovornost na druge, vi ćete ostati zarobljeni u svom zamišljenom kavezu. Otvorite vrata kaveza i raširite krila, možda nije tako lako, ali verujte sloboda života je vredna toga.
*tekst objavljen n Portalu za kulturu, obrazovanje i prikljucenija - Pokazivač
15.10 2017.god.
*http://www.pokazivac.com/gordana-maksimovic-vi-ste-gospodar-svog-zivota/

O autoru: Gordana Maksimović

Gordana Maksimović
Dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva. Gordana je motivaciski govornik i životni trener, kao i autor jako posećenog bloga, you tube kanala i životnog priručnika MIRIS POZITIVNOG DUHA. Svet bi bio mnogo bolji kada bismo prvo radili na sebi i sopstvenim razvojem bili primer drugima, da uvide da sve može drugačije. Ja to radim ,a vi?

Нема коментара:

Постави коментар