Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

уторак, 29. август 2017.

~ Osećam se izvrsno, svakoga dana sve je bolje i bolje! ~




    Kako da pomognemo sebi, kada se ne osećamo dobro, kada nas nešto boli, kada osećamo nedostatak energije, volje, snage... jer smo na neki način zaglavljeni i ne znamo kako dalje. Svi ste se nekada našli u takvoj situaciji i pitali se šta tada uraditi i kako se ponašati. Kako pomoći sebi i kako sebi dati najbolji savet, da prebrodite izazov koji se sigurno nije slučajno pojavio u vašem životu. Koliko god ste pozitivni i znate mnogo toga kako u određenim situacijama se nositi sa problemom bilo koje vrste, ipak ponekad nemate  adekvatan savet da uputite osobi koju bi trebalo najviše da volite, odnosno sebi. Prolazite kroz sve one faze doživljavanja ljutnje, straha, strepnje, nedoumice, kako sagledati problem sa svih straana i šta preduzeti u vezi toga.

   Obično bol se polako, potajno, kradomice, ušunja u vaš život. Zašto je to  tako, kada taj  bol može nastati naglo, iznenada i  zaustaviti vas u  trenutku i obariti sa nogu. Možda zato  što je planirao da ostane duže, možda nije hteo da vas  preplaši, možda vas  polako na nešto upozorava... videćete  šta vaš bol ima na umu...
   Nekada vam treba vremena i da ga primetite, prosto u brzini života, niste nekada ni svesni, niti osluškujete svoje telo, mislite proćiće, nezgodno ste spavali, niste se zdravo hranili, malo vitamina unosite...  i mnogo toga vam padne na pamet, a da pri tome i ne pomislite  da je to možda neki znak i da se bol ne javlja slučajno. On vas zapravo  upozorava, da se malo umirite, da oslušnete svoje telo, da mu se približite, jer ste se sigurno udaljili. Vaše telo vapi za vama, za vašom pažnjom, za lepim mislima, za vremenom koje trebate da mu posvetite. Zanemarili ste ga, buni se, grca, ne bi li vas okrenuo sebi i ne bi li vas privolio da zastanete i upitate se zašto se on javlja. Zastanite, oslušnite svoje telo, umirite se, osvestite sadašnji trenutak, daće vam se odgovori. Šta je to što vas je dovelo da se sada osećate tako kako se osećate. Zanemarili ste sebe, stavili ste sebe u neki drugii, treći... plan, niste se štedeli, jer vi sve možete, nije vam ništa  teško, vi sve najbolje i najbrže radite, veliki ste teret i obaveze stavili na svoja pleća. Buni se vaše telo, neće tako, dugo je ćutalo i trpelo, neće više. Dosta je... Oslušnite ga .... U tišini i miru čućete sve odgovore.
   Ako zaista volite sebe, odmah menjajte sve to što vas je dovelo do stanja gde ste sada. Posvetite pažnju i svom duhu i telu. Ako je ljubav zatajila, obnovite ljubav prema sebi, pružite sebi ono što ste odavno zaboravili i budite u skladu sa time. Poštujte vaše telo, vaš hram, gde vaša duša živi.
   Svako traži i pažnju, ljubav, vreme i posvećenost. Dajte svome telu pre svega ljubav, svoj bol prihvatite i činite sve da vam bude bolje. Ne borite se protiv boli, ne pričajte o njemu, ne čitajte i ne tražite sve moguće priče o bolu, posvetite se zdravlju i svemu onome što doprinosi boljem kvalitetu vašeg života. Fokus na zdravlje, nikako na bolest. Sve dok se bavite bolom on će biti tik uz vas. Ako se bavite zdravim stilom života, posvetite vreme sebi i svojim potrebama, dobićete željeni rezultat, a to je u vašem slučaju odsustvo bola. Ako ste sve preduzeli, što je do vas, ako su vaše misli usklađene sa zdravljem, velika veravatnoća je da će se vaš bol postepeno povući i važiće ona kako došlo tako prošlo. I još nešto... afirmišite i pričajte novu priču: Osećam se izvrsno, svakoga dana sve je bolje i bolje, zdrava sam... i čvrsto poverujte u to što govorite. Verujte da će tako i biti.
  

Нема коментара:

Постави коментар