Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

субота, 29. јул 2017.

~ Sutra je novi dan ~



  Koliko puta vam se desilo da ne završite i ne uradite nešto što ste planirali i nešto što ste sebi postavili za cilj. Lepo je kada sve teče po planu, baš onako kako ste osmislili korake, ali vrlo često to i ne ide uvek tako. Šta tada radite, kada krene onako kako niste planirali? Počinjete da se nervirate, da okrivljujete sebe i druge, bude tu i suza i svega onoga što  izaziva lančanu reakciju emocija niske vibracije. A na niskim vibracijama, nemate ni rešenja, ni odgovore, ni viziju šta i kako dalje.
  Šta treba uraditi u tim situacijama? Kako se ophoditi prema sebi? Da li treba kažnjavati sebe? Šta je rešenje ovakvih situacija? Svi ovi odgovori su u vama. Vi najbolje poznajete sebe i samo sa sobom možete sklopiti dogovor kako dalje i kako napred. Važno je da se umirite i sklopite novi sporazum sa samim sobom. Kažite sebi:Ok! Gotovo je i to je to. Još jedna lekcija, vaspitna, kako ne treba. Dobro upamtite, šta je to, što vas je dovelo do toga, da ne uradite postavljeni zadatak? Rešenje je da izbegnete to sledeći put i da se držite zadatog cilja.


   Međutim šta vi najčešće radite u situacijama kao što je ova, kada ne ide sve po planu, da li zbog vas ili zbog drugih? Obično se ljutite, besnite, plačete, krivite sebe, upućujete ružne reči, što zapravo nikako nije dobro, jer gubite i ono malo energije koju imate i uvodite sebe u začarani krug loših vibracija. Baš naprotiv, našalite sa sobom, recite sebi, dobro je, biće bolje, pa sutra je novi dan. Počnite ponovo, izpočetka, baš onako kako smatrate i kako ste planirali da je najbolje. Ne okrivljujte sebe, šta imate od toga? Već se dogodilo, šta se dogodilo i tu je kraj. Započnite dan sa osmehom i zahvalnošću, što imate, Bogu hvala, još jedan dan i još jednu priliku u životu, možda je neko nema.
  Budite radosni, srećni, vredni, radni, ispunjavajte svoje zadatka, onako kako je najbolje za vas. Volite sebe, jer od vas samih zavise svi koraci koje napravite u životu. Vaši koraci će biti sigurni, nekada manji, nakada veći, ali ako ste u ljubavi sa samim sobom, ti koraci će vas uvek voditi bliže cilju. Samo kada volite sebe i prihvatae tu vašu posebnost, moći ćete i na svoje greške da gledate kao na lekcije. Neće vam biti teško i da oprostite sebi i uputite reči ohrabrenja. Sutra je novi dan, krenite u nove pobede. Biće iskušenja, odustajanja, dizanja, padanja, suza i osmeha, pa to sve su normalni saputnici na vašem životnom putu.


* tekst objavljen na Portalu za kulturu, obrazovanje i priključenija - Pokazivač

*29.07 2017.god.

O autoru: Gordana Maksimović

Gordana Maksimović
Dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva. Gordana je motivaciski govornik i životni trener, kao i autor jako posećenog bloga, you tube kanala i životnog priručnika MIRIS POZITIVNOG DUHA. Svet bi bio mnogo bolji kada bismo prvo radili na sebi i sopstvenim razvojem bili primer drugima, da uvide da sve može drugačije. Ja to radim ,a vi?

Нема коментара:

Постави коментар