Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

уторак, 1. децембар 2015.

#PREUZMI ODGOVORNOST ZA SVOJ ŽIVOT

"Preuzeti odgovornost za sebe i svoj život je najvažniji korak ka napretku,jer to je stav koji daje moć".

      Ako ste sada dobro ,vi ste odgovorni za to.Ako ste sada loše ,vi ste takođe odgovorni za to.Što znači da trebate da preuzmete odgovornost  za ono što jeste,što radite ,imate i osećate.
     Za određene stvari,situacije i događaje u životu ne treba okriviti ni druge ali isto tako nemojte kriviti ni sebe.Da bi izbegli to okrivljavanje i sebe i drugih,treba da prihvatite da ste i vi i drugi radili najbolje što ste znali i umeli u tom trenutku.Prihvatanje odgovornosti znači postati svestan  i raditi na tome da ne ponovite iste greške. Takođe preuzimanjem odgovornosti vi otkrivate šta to u životu želite,da radite ,imate,pa samim tim vi niste pasivan posmatrač svog života,već njegov kreator.
   U svima vama postoji ogroman kreativni potencijal. Kako će te taj portencijal iskoristiti zavisi od vas .ali vrlo često zbog svoje inertnesti,lenjosti,za svoje neuspehe okrivljujete druge,a da pri tome niste svesni da je vaš život  slika i prilika vas samih.Zato treba preuziti odgovornost za svoj život i raditi  na sebi i svojoj promeni.Izaći iz zone poznatog,uhvatiti se u koštac,izbeći one lakše puteve ,jer oni često nisu pravi.Nekada je to teško jer podrazumeva iskorak,koji neminovno dovodi do straha jer napuštate ono poznato,koje ne mora uvek da bude i dobro,ali je vama na neki način sigurno.Ali bez tog iskoraka nema promene,a promene nema bez rizika.
      Vi ste odgovorni sto posto za vaš život,a vaš je izbor da li će te da preuzmete odgovornost za svoj život ili ćete odgovornost prebacivati na druge jer vam je tako lakše.Izgovora će uvek biti,a život je jedan .




Нема коментара:

Постави коментар