Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

уторак, 3. новембар 2015.

#PRONALAZIMO ONO ŠTO TRAŽIMO

Inspiraciju za novu priču upravo pronadjoh u ovoj kratkoj mudroj priči.

Ako upitate muvu, postoji li u okolini cveće, ona će odgovoriti:
– Nisam videla nikakvo cveće. Ali, zato đubreta u ovom kanalu ima poprilično.
I muva će početi nabrajati sva đubrišta, na kojima je bila.
Ali upitajte pčelu, da li je videla u okolini bilo kakvu nečistoću,  ona će odgovoriti:
– Nečistoće?  Ne, nisam nigde primetila. Ovde je toliko mirisnog cveća!
Tip muve će na najlepšoj rascvetaloj livadi pronaći jedno prljavo mesto i sešće na njega, a drugi, Tip pčele, će u najtrulijoj močvari pronaći cvet lotosa i sa njega ubrati nektar.
Pronalazimo ono što tražimo.



    Svi različito gledamo na stvari koje nam se dešavaju .Što je za nekog šansa za drugog je  problem.Što je za nekog problem za drugog je izazov. Sve zavisi od naših pogleda na svet koji nas okružuje i na šta se mi fokusiramo.Ono na šta se fokusiramo to i vidimo i privlačimo u svoj život.Na to gde će biti naš fokus zavisi samo od nas i mi kao svesni kretori svoje realnosti to moramo znati i držati pod kontrolom.
    Znači mi  sami privlačimo ono na šta smo fokusirani i to nas prati kroz život dokle god  se naš tok i vrsta misli ne promeni.Mi trebamo razmišljati šta u životu želimo, a ne šta ne želimo.Ukolko se naše misli ne podudaraju sa onim šta želimo u životu,mi moramo promeniti misli.
    Kako mislimo ,takvi i jesmo,kako nastavimo da mislimo ,takvi i ostajemo.Niko osim nas samih ne može da promeni naše misli.
   Kao u ovoj mudroj priči sa početka ,svako će u životu naći  ili privući ono što traži,ono što želi i ono što misli.

Нема коментара:

Постави коментар