Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

недеља, 22. новембар 2015.

#BUDITE BOLJA VERZIJA SEBE

"Uvek težite da budete još veći nego što jeste. Morate da nadmašite sami sebe. U svakom sledećem postupku, testu, susretu, razmišljanju, pokušajte da budete bolji nego u prethodnom. Sad ste ono što jeste, ali za sat vremena morate da budete više nego što ste sad. U svemu što preduzmete, napregnite još veću snagu da biste nadmašili sebe."

    Ništa što je u životu vredno ne postiže se lako.Ako želite da postignete dobre rezultate,trebaće vam mnogo rada i izlazak iz zone poznatog i rizikovanje da se napravi korak napred.Naravno da će sve biti lako ,ako ste se pronašli u poslu koji obavljate ako volite to što radite.Ako  to još niste pronašli,tražite dalje,jer nikada nećete biti zadovoljni postignutim rezultatima,jer uvek će vam to nešto nedostajati.Takođe ako ste i sigurni da radite to što volite,nije dovoljo,uspeh zahteva disciplinu i usresređenost.Uspeh nije samo biti najbolji, već težiti ka boljem.
     Ono što je važno osim da izaberete posao koji volite je da dobro upoznate sebe i da zavolite sebe.Onakve kakvi vi zaista jeste,a ne onakve kakvi bi drugi voleli da ste.Upravo  zavoleti sebe sa svim svojim vrlinama i manama.Tek kada prihvatite stanje onakvo kakvo jeste spremni ste da se menjate i da postanete najbolja verzija sebe.Zaboravite prošlost,isve nedaće kojih se redovno prisećate i proživljavate ponovo.Prošlost je prošla ,sećajte se lepih stvari,a iz loših naučite lekcije.
Ono što je prošlo ne možete da promenite,ali ga treba iskoristiti kako bi vam budućnost bila bolja.
Ovaj trenutak je čudesan. Ovaj trenutak je jedino što je sada sigurno. Upravo ovaj trenutak je život. Prestanite razmišljati o tome kako vas divne stvari čekaju u budućnosti. Prestanite žaliti za onime što se dogodilo ili se nije dogodilo. Naučite živjeti sada i u ovome trenutku! Uživajte u životu dok se on događa. Cenite svijet zbog lepote koju vidite, upravo sada.
   Kao što rekoh da bi ste postali bolja verzija sebe potrebno je da napravite iskorak iz vaše zone komfora.Razvoj i promene uvek počinju tamo gde prestaje vaša sigurna zona.To bi bio prvi korak .    Mnogi od vas su svesni šta je to što u životu treba da promene da bi postali bolja verzija sebe.Međutim mnogima nije jasno gde greše i šta ih koči u napredovanju.
Kako otkriti šta je to što vas koči?
     Upravo promenom navika.Ne možete jedno te isto raditi i očekivati promenu.Morate nešto promeniti da bi ste dobili drugačije rezultate.Na primer ne možete se isto hraniti i da očekujete manje kilograma,ne možete posao raditi isto,a da očekujete bolje rezultate,ne možete sedeti u kući i očekivati da će te naći čoveka svog života.Isto tako treba eksperimentisati sa navikama u svakodnevnom životu,kao što su neke rutine u obavljanju svakodnevnih stvari.Ako ste navikli da kada ustanete odmah pregledate poštu,slušate ružne vesti,prestanite sa time ,pogotova ako na vas to utiče loše.Pustite muziku i popijte kafu na miru.Tako će vam bolje započeti radni dan i možda se baš to pokaže kao jedna dobra navika koja može da vam promeni dan.Naravno,neće svaka promena biti dobra po vas ,ali isprobavanjem spoznaćete šta vas je usporavalo na putu da postanete bolja verzija sebe.
    Ako ustanovite da neke promene donesu bolje rezultate u životu,onada to treba i zadržati.Navike se ne stiču preko noći.Za to je potrebno vreme dok se navika ne učvrsti .Kažu da bar mesec dana svakodnevno treba upražnjavati novu naviku da bi vam se ona učvrstila.Primer sticanje navike zahvalnosti.Zahvalnost je jedna od prvih stvari koje treba da usvojite da bi ste postali bolji.Sticanje te navike nije tako jednostavno.Predlaže se da se svako jutro zahvaljujete ,po mogućstvu da zapisujete za šta ste sve zahvalni i to sve bi trebalo da traje bar mesec dana ,da bi ste vi naučili da živite sa zahvalnošću.
          Mnogo je stvari koje možete učiniti da postanete bolja verzija sebe,ali polako i budite pre svega iskreni prema sebi,kada zamišljate o tome šta želite postići ko želite postati.Budite iskreni prema svakom aspektu života i to uvek.To je važno,zato što ste vi jedina osoba na koju možete zauvek  računati.Istražite i upoznajte svoju dušu, saznajte istinu i saznajte ko ste zapravo. Jednom kada to saznate, bolje ćete razumjeti zašto ste sada tu gdje jeste i kako ste tu dospjeli. Moći ćete odlučiti gdje želite biti i kako tamo dospeti.

Нема коментара:

Постави коментар