Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

четвртак, 15. новембар 2018.

Ko sam zapravo ja?



JA, JA sam Gordana, ćerka, žena, supruga, majka, sestra, drugarica, kuma, logopedica, spisateljica, trenerica, prijateljica, blogerka, dizajnerica nakita, pomalo umetnica… i mnogo toga je u meni jednoj. Za nekoga sam možda posebna, za nekoga sasvim obična, za nekoga lepa, za nekoga baš i  ne, za nekoga čarobnica, a za nekoga i đavolica… a u stvari ja sam jedinstvena, neponovljiva, orginalna, svoja, JA sam JA.
Nekome sam sve, nekome ništa, nekoga  inspirišem, nekoga možda nerviram, neko me voli, neko možda i ne, ali nije to do mene, to je do vas. Do mene je da volim, poštujem i uvažavam sebe, jer samo tako ću sve to imati i za vas. A to što drugi misle o meni, to meni i nije važno, jer ne misle oni o meni, već o sebi.
Ono što je moja želja je da radom na sebi, postignutim rezultatima u svom životu, motivišem i inspirišam i vas da se pokrenete, osmelite i živite najbolje što možete. Mnogo toga može drugačije, samo ako napravite male promene. Jer ne možemo svakoga dana raditi jedno te isto i očekivati da nam se nešto u životu menja. Osvestite baš to, jer  ta svesnost vodi u promenu.


Sve, baš sve možemo gledati iz nekog drugog ugla, tako da moje i vaše viđenje jedne te iste stvari nikada nije isto. Samo vaša svesnost, da na istu stvar gledamo na drugačiji način, može da vas pokrene sa mesta gde ste sada i da i vi pogledate iz neke nove perspektive. Možda vam se to dopadne, i malo češće se pomerite sa mesta gde stojite i odakle gledate na svet. To vam zaista može doneti sasvim drugačije rezultate u životu.



Malo po malo, radom na sebi, inspirisani nekim vašim učiteljima, koji vam daju snage, volje, vere da se mnogo toga može, shvatate da se treba pokrenuti, otvoriti vrata, napraviti korak i krenuti… Na tom putu, učitelji će se menjati, neke ćete prerasti, tražiti neke nove, koji će vas inspirisati da nastavite putovanje… jer rad na sebi je doživotan rad i doživotno putovanje i uvek je na tom putu potrebno neko ko će vas motivisati da na tom putu istarjete….
Danas vam to mogu biti ja, moja knjiga, neki status, tekst u časopisu, neka moja radionica, sutra neko drugi, to i nije tako važno, samo je važno putovati i na tom putu biti srećan, biti radostan, biti zadovoljan, biti voljen…. jer svi mi imamo pravo i na radost i na ljubav i na sreću…. ali treba da budemo, a ne da uzaludno to tražimo… Sve je to u nama, i možda je vreme da sve to u sebi probudimo.
Odavno sam shvatila da  sreću, radost, mir… i sve što mi je potrebno imam u sebi, možda negde duboko sakriveno, ali u meni je… I sve što želim da dobijem od drugoga, prvo treba da dam. Zato od mene možete čuti lepe reči, nežne, umirujuće, ohrabrujuće… od mene možete naučiti puno toga, ali treba da budete otvoreni za nova saznanja i spremni da radite i pravite korake, jer samo takve učenike želim, učenike koji su spremni da žive i šire miris pozitivnog duha.
JA, ja širim ljubav, lepe i dobre misli, savetujem, samo kada me za savet pitaju, svojim primerom ohrabrujem, osnažujem, budim nadu i posuđujem veru, dok svojim malim pobedama ne steknete istu. JA sam neko ko nesebično deli i širi miris pozitivnog duha, po kome me danas mnogi poznaju, prepoznaju i rado žele isti.
Mnogo je razloga za radost, a radost donosi još radosti. Samo vi na te stvari, situacije, gledate kao na nešto što vam pripada po svim pravilima ovog sveta, a uporno žalite za onim što nemate. A ne shvatate da ukoliko biste osvestili to što imate, pali biste na kolena od zahvalnosti, jer to što vi danas imate, neko o tome danas sanja.
Još samo nešto da vam kažem: Možete imati sve!  Ali ne možete to imati odjednom.
Raširite ruke i budite spremni da prihvatite sve ono što vam šalje ovaj nepresušni Univerzum… a on misli na vas. Mislim i ja na vas, zato sam napisala knjigu, životni podsetnik MIRIS POZITIVNOG DUHA, da bih probudila kod vas sve ono što već imate, znate, ali često zaboravite i da živite. Nadam se da ću mnogima biti inspirativna, nekima danas, nekima sutra… a nekome možda nikada. I to je u redu, jer ni to nije do mene već do vas.
Vaše su odluke, vaši izbori, vaši su izbori, vaša odgovornost, tek kada to shvatite i prihvatite, bićete spremni da krenete na put promene. Samo buđenje svesti o tome, vodi u promenu, razmišljajte danas malo o tome…. JA to tako  mislim, osećam i živim, a uz Miris pozitivnog duha uživam, stvaram, kreiram… i znam da granice ne postoje i to malo po malo i svedočim u svojoj realnosti.
I ko sam zapravo ja? Mislim da vam je jasno, neko sam ko sve što piše, priča, iskreno i živi, zato se možda i oseća snaga napisane i izgovorene reči, zato mi se i veruje, zato me i slede, prate, citiraju… zato se i knjiga Miris pozitivnog duha širi neverovatnom brzinom, da se ja kao autor iste, osećam ponosnom, srećnom i beskrajno zahvalnom što sam se usudila da sanjam, da maštam, da svom snu krenem u susret sa verom da ja to mogu, da hrabro koračam ka svom cilju, da me strah i tuđi komentari nisu zaustavili na tom putu, da sam padala, ustajala i brisala prašnjava kolena, da sam menjala put, a ne cilj… i da sam danas tu gde jesam. U rukama držim moju prvu knjigu, koja je nekada bila san u mojoj glavi, a danas moj ponos na javi.
Danas sam neko ko želi da vas pokrene, inspiriše, da vas motiviše da radite na sebi, da učite, da se menjate  i to na bolje, malo po malo, samo bolji u odnosu na sebe od juče, a ne u odnosu na druge. Da pokrenete sebe, a i druge koji će gledajuči vašu promenu poželeti da vas pitaju kako, jer tada će oni biti spremni i da vas čuju. Da vas ohrabrim da ne odustajete od svojih snova, da ih sanjate, da ih pretvorite u ciljeve, da im idete u susret i da ne odustajete od svojih snova, jer ne biste ih ni sanjali, da ne postoji način i da se ostvare… Mislite o tome….
Tekst: Gordana Maksimović

Miris pozitivnog duha 


*tekst objavljen u Antistres vodiču, 13.11 2018.god.

http://antistresvodic.rs/miris-pozitivnog-duha-ko-sam-zapravo-ja/


Knjigu - Miris pozitivnog duha - možete naručiti i kupiti:

*putem mail: gordanamaksimovic4@gmail.com
*porukom: na profilu Gordana Maksimović
*porukom: na telefon:  064 44 901 08
*ako ste iz Kraljeva, knjiga vas čeka u knjižari Prozor, Cara Dušana, 53
*moguće je i lično preuzimanje po dogovoru
* Knjigu iz inostranstva možete naručiti,uplatom preko Western Uniona, a ja Vam šaljem postexpresom. 

Uz knjigu , autorka svim svojim čitaocima poklanja, puno malih ali sa ljubavlju kreiranih poklonćića...




Нема коментара:

Постави коментар