Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

уторак, 20. март 2018.

~Život nije mirno more: U tome i jeste njegova lepota~

 

Kada vam u životu ne krene onako kako ste planirali, kada vaši snovi ostanu nedosanjani, kada pomislite da vam sve ide onako kako ne treba i kako niste ničim zaslužili, tada se treba samo podsetiti koliko blagoslova imate u svom životu i koliko ste bogati i bez toga što trenutno silno želite. 

  Nemojte misliti da bez toga nema sreće, jer sreća i ne treba da vezujete za nekoga ili nešto, jer onda zaista sebe stavljate u zavisnički položaj, odnosno svoju sreću uslovljavate, a sve što treba je da budete srećni. Upamtite to! Jer kada ste srećni vi ste spremni da primite u svoj život još blagodeti i svega onoga o čemu sanjate i maštate.

  Sreća je ono lepo, ali i ono manje lepo što vam se dešava. Nemojte sreću povezivati samo sa dobrim stvarima. U redu je, tada  imate očigledano, dobar razlog, zašto se osećate kako se osećate. 

Sada se možda pitate, ali kako da budem srećan kada nastupe krize, problemi, gubitci, patnje i sve ono što nikome ne prija, a tera u brigu, tugu i očaj. Tada je važan vaš fokus u tom momentu, da li ćete biti usresrđeni na ono dobro što imate, a svi ga imamo mnogo, ali uglavnom retki su svesni toga. Sve dobre stvari uzimate zdravo za gotovo, kao da vam je to Bogom dato, a ne shvatate da je to možda, danas, nečiji san. 
 

 Knjigu Miris pozitivnog duha - autora Gordane Maksimović, možete naručiti na:
*mail: gordanamaksimovic4@gmail.com

*slanjem poruke u inbox na facebook profilu: 
Gordana Maksimović


* svaki kupac knjige dobija knjigu, sa posvetom autora, upakovanu na orginalan način, kao i poklončiće koje autorka kreira sa puno ljubavi za sve svoje čitaoce...


                                Hvala




Ukoliko se usredsredite na ono što nemate, a to je najčešće tako, u stanju ste da o tome danima pričate, prepričavate, dodajete, jadikujete, onda ste zaista u poziciji gubitnika.  Vi tada vibrirate nemanjem. 


Šta mislite šta privlačite u svoj život? Pa privlačite još razloga za kukanje, još razloga kojim ćete i dalje potvrđivati da vam život nije naklonjen, da vas sreća zaobilazi, da vam je teško i da mislite da se sve urotilo samo protiv vas. Onako kako pričate, tako će i biti. 


  Sreća nije odsustvo problema, već sposobnost da se sa njime suočite. Uvek se trebate fokusirati na ono šta imate, umesto na ono što ste izgubili. U ovom trenutku, zapravo sada, nije bitno šta vam je život oduzeo već šta ćete učiniti sa onima što vam je ostalo.

  Kada vam u životu krene teško, kada osećate veliki bol i to morate shvatiti i doživeti kao deo vašeg rasta. Taj bol je došao u vaš život sigurno sa nekim razlogom, da vas na nešto upozori, da vas nauči, da vas ojača i možda pripremi za nešto što vas očekuje. Shvatite i bol kao blagoslov, možda je vreme da se malo usporite, odmorite, ili naprotiv da se pokrenete i napravite korake u svom životu.

  Ma koliko da ste u ovom trenutku tužni, nesrećni, izgubljeni, usamljeni, znajte da to neće trajati večno. Znate onu poznatu posle kiše opet dođe sunce. Tako je za sve u životu. I kada ste najsrećniji uživajte u tome najviše što možete i ne razmišljajte šta će biti sutra. Svaki dan je novi početak, svaki sat, svaki minut, svaka sekunda može biti vaš početak. 

Zato je važno ne zadržavati se predugo u patnji, jer to donosi još razloga za patnju. Morate znati da ste vi svesni kreator svakog trenutka i da su vaši izbori da li ćete u životu gledati u šanse i prilike ili u probleme. I kada ste u najvećem problemu, nađite trunku nečega dobroga, to vam je slamčica za izlaz. Držite se čvrsto nje ona može da vam bude snaga i vodilja ka novim prilikama.


   Sve ono što vas je u životu bacalo na kolena, što vas je gonilo u plač, što vam je oduzimalo dah, možda je sa razlogom bilo tu da vas ojača, nauči, pokrene, usmeri, osvesti i probudi. Samo ne dozvolite sebi da na to gledate sa ljutnjom, da o tome uporno pričate, prepričavate, ponavljate jer to vas neće dovesti do boljeg sutra. 
Ne osvrćite se na ono šta je bilo, pa to je prošlo, izvucite pouke, lekcije i danas kreirajte svoje sutra. I to je to. Najbolje što možete napraviti je, nastaviti dalje.
  Samo tako ćete živeti život vredan življenja. Život i nije mirno more i u tome i jeste njegova lepota. Nemojte se bojati da posle brodoloma, zaplivate hrabro ka obali i priglite nove šanse i prilike, jer tu je život. Oni koji se predaju, oni i ne žive. Ustanite i stanite na svoje noge. Nemojte se bojati novih ljubavi, poslova, ljudi, izazova, jer to je rast, ekspanzija, to je uspeh.

  Voleti sebe i svoj život znači verovati sebi, intuiciji, rizikovati, gubiti i pronalaziti sreću, ceniti prošlost i učiti iz iskustva. Treba živeti u sadašnjem trenutku, bez osvrtanja na to šta je bilo i bez brige šta će biti, jer ukoliko to nije tako onda  propuštate ono što je važno, a to je ono što je sada. Živite svesno u sadašnjem trenutku i uživajte u onome što vam život donosi. Možda nećete stići tamo gde ste planirali, ali ćete na kraju stići tačno tamo gde trebati i biti.
 *tekst objavljen u Sretna žena magazin, 19.03 2018.

 http://www.sretnazena.com/2018/03/zivot-nije-mirno-more-u-tome-i-jeste.html
Piše: Gordana Maksimović
 

Ja sam Gordana Maksimovic, po vokaciji sam dipl.defektolog, master logoped, motivaciski govornik i life caoch. Sve to zajedno,čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.Inače autor sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim,objavljujem i produbljujem svoja znanja,sa željom da sve to podelim sa vama .Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju,da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti.Ja živim svoju bajku i uživam u njoj.Želim vama vašu bajku ali tu bajku kreirate vi sami.Želim vam,da vaša kreacije bude vaš izbor,da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka.Jer život zaista jeste bajka ...a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.  

  

Нема коментара:

Постави коментар