Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

понедељак, 2. октобар 2017.

~Uvek ima mesta za napredak i za nove korake!~



  Budite se... još jedan dan, još jedna prilika da krenete  dalje. Malo ste mrzovoljni, lenji, prevrćete se i pokušavate da krenete. Nije vaš dan. Znate sve kako trebe, osmeh, ustajanje na desnu nogu, zahvalnost... ali to jutros nekako ne ide.

   Ajmo opet, rutina postoji, ali to nije dovoljno. Mora da postoji onaj poznati sklad, onoga što mislite, osećate i radite. Morate biti svesni trenutka ustajanja, vaših osećanja koje prate vaše ustajane, to tek tada ima smisla, nema mehanike, već potpune svesnosti sadašnjeg trenutka.


   Bude ovakvih jutara često, poznata vam je ova situacija. Šta se to zapravo dešava. Gde nestade, onaj zanos, gde nestade onaj prepoznatljiv pozitivan duh, koji vas nosi, koji se širi oko vas. Gde nestade ona snaga i volja da se živi bolje, da se u svakoj situaciji iznađe nešto dobro, gde odluta vaš fokus, pa primećujete samo ono što vam se ne sviđa... gde nestade ona vaša prepoznatljiva filozofija života?

  Vreme je da zastanete, da se utišate i umirite.

  Samo tišina će vam dati odgovore. Tu će isplivati sve ono što vam oduzima onaj sklad koji je neophodan da živite život kako želite i kako sanjate. Vaše dobre misli, donose dobre osećaje, a dobri osećaji vam donose snagu i volju da živite u potpunoj harmonije sa samim sobom. Umirite svoj duh i telo, opustite se, stišajte svaki damar, da možete bolje čuti sebe.

Odgovori se ne nalaze kod nekog drugog, svi su odgovori u vama.

Niko bolje od vas samih ne zna šta se dešava, to je ples vaših misli, osećaja i onoga što radite.Taj ples nije u vek u ritmu, greši se, gubi se ritam, ali kolo tu ne  prestaje. Idete uvek ispočetka, zastanete i hvatate ritam.Tako se dešava i sa vašim mislima, koje u nekom trenutku, naprave dar-mar, ali tu se ne ostaje dugo, ide se dalje, što pre, jer igra mora da teče.

  I kada vam dan ne krene onako kako volite i ne ustanete onako kako verujete da je najbolje za vas, budite svesni toga. Najbolje bi bilo da se vratite u krevet samo još malo, tek toliko da se malo umirite, čujete svoje misli, dobijete odgovore kako treba i ustanete baš onako kako mislite da će biti najbolje za vas. Svesno i sa osmehom na licu poželite sebi dobro jutro i zahvalite se na još jednom danu, novoj prilici da živite život kakao najbolje možete i znate, a puno toga znate, a pre svega podsetite se one poznate izreke, po jutru se dan poznaje.

  Nastavite kroz dan plesati. Dešavaće se i dobri i loši koraci, pa to je sasvim u redu. Nemojte se toga plašiti, ali budite svesni da se taj ples nikada potpuno ne savlada, pa u tome i  jeste njegova čar. Samo nikada, nikada ne odustajte i ne predajte se.

Uvek ima mesta za napredak i za nove korake, još lepše, korake koji oduzimaju dah.  Vaš  život je vaš ples.

  Plešite, samo plešite, hvatajte korak, posrćite, ali uzdignute glave i sa osmehom na licu, ne odustajte, samo nastavite plesati.... samo ples kroz život će vas voditi stazama koje pripadaju samo vama. Još nešto nemojte se previše truditi da igra bude savršena, već se trudite da koraci budu smeli, otvoreni, razigrani, poletni, ponekad neuhvatljivi, a ponekad mali, sitni i neprimetni, a pre svega neka vam takva igra donese osećaj zadovoljstva, sreće i mira. Takav ples se uči tokom čitavog života, u tome i jeste njegova čar. Samo nastavite plesati...

*tekst objavljen u Sretna zena magazin,2.10 2017.god.
http://www.sretnazena.com/2017/10/uvek-ima-mesta-za-napredak-i-za-nove-korake.html

Piše: Gordana Maksimović



Ja sam Gordana Maksimovic, po vokaciji sam dipl.defektolog, master logoped, motivaciski govornik i life caoch. Sve to zajedno,čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.Inače autor sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim,objavljujem i produbljujem svoja znanja,sa željom da sve to podelim sa vama .Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju,da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti.Ja živim svoju bajku i uživam u njoj.Želim vama vašu bajku ali tu bajku kreirate vi sami.Želim vam,da vaša kreacije bude vaš izbor,da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka.Jer život zaista jeste bajka ...a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.   

Нема коментара:

Постави коментар