Vaš primerak knjige možete naručiti sanjem poruke: *u inbox na profilu: GORDANA MAKSIMOVIĆ ; *na mail:gordanamaksimovic4@gmail.com, *slanjem poruke na telefon: 064-44-901-08, *moguće je i lično preuzimanje; Očekujte zanimljiva darivanja uz svaki primerak vaše knjige!

субота, 1. октобар 2016.

~ Da li u životu treba rizikovati ~



                                                                   " Čovjek koji ne rizikuje ne napravi ništa, nema ništa i nije ništa".



       Sve u životu je rizik, ama baš sve. Ako malo bolje razmislite zar nije rizik i kada se rodite i kad napravite prvi korak, pa drugi i svaki sledeći. Zar to nije rizik, ali tada idete napred baš zbog toga što nemate strah, uverenje da to nije za vas, već slobodno i opušteno, istražujete i upoznajete svet koji vas okružuje i uživate, rastete i bogatite svoja saznanja.

     Medjutim kako rastete tako počinju da vas plaše, da vam pune glavu kako morate da se pazite od svega i svačega, da je ovaj svet prepun groznih stvari, da stojite čvrsto na zemlji, da ne lepršate, da nešto nije za vas, da budete i ostanete tu gde jeste. Ni korak napred, a ni korak nazad. Vrtite se u krug nezadovoljni, ljuti, uplašeni i tako deset, dvadeset, trideset i više godina, plašeći se da iskoračite i otvorite vrata zlatne krletke,da ne kažem kaveza, raširite krila i poletite visoko  i udahnete novi život.


Plašite se da rizikujete?  

Plašite se da napravite korak napred? 

Želite sigurnu igru i iste rezultate? 

Možda vam je sada srce zaigralo, što vas podsećam da ste slobodni da birate?
 
    Rizik je roditi se, rizik je odrastati u ovoj ili onoj zemlji, rizik je i u pronalasku bračnog partnera, u izboru zanimanja ili posla...rizik je najveći ostati tu gde jeste a da pri tome niste zadovoljni, srećni i ispunjeni.To je najveći rizik, tu se najviše rizikuje, a i tu se najviše gubi. Gubi se sreća,radost, ljubav i mir. Živi se život kao da se tako mora i nikako drugačije. Znate vi dobro da zaslužujte mnogo bolje, ali treba biti hrabar, iskoračiti iz te zone udobnosti,koja se samo čini da to jeste. Nije ona tako udobna, već vama samo toliko poznata.Tu znate šta možete da očekujete i šta možete da dobijete, ni manje ni više. Da li je to sve što želite u životu,da li ste sigurni da vas ne nagriza onaj crv sumlje,šta bi bilo kad bi bilo?...

 *nastavak sledi u knjizi -MIRIS POZITIVNOG DUHA-autor Gordana Maksimović

 *više o tome da li treba rizikovati u životu, pogledajte u sledećem videu:



 

2 коментара: